Sarı-kırmızılılar, Şampiyonlar Ligi'nde geçtiğimiz sezon oynanan Cluj maçında yaşanan zemin skandalı nedeniyle sert tepkilere maruz kalmıştı. Hatta Gençlik ve Spor Bakanlığı ile kulüp arasında 'çatı' yapılıp yapılmaması konusundaki fikir ayrılığı bir kez daha ortaya çıkmıştı. Devre arasında drenaj sistemini yenileyen, zemini de bakıma alan Galatasaray , büyük bir sorunu çözüme kavuşturduğunu düşünüyordu.

Ancak aynı kabus, yine Şampiyonlar Ligi'nde bu kez Juventus karşısında yaşandı. Yoğun kar yağışı nedeniyle ertelenen maç, ertesi gün tarlayı andıran bir zeminde oynanmak zorunda kaldı. Hal böyle olunca; Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA), böyle bir görüntünün tekrarlanmaması için Galatasaray Kulübü'nü uyarıda bulundu.

Juventus maçında neredeyse kullanılamaz hale gelen çimlerin bakımı için büyük çaba sarfeden Cimbom, Balıkesirspor maçında Atatürk Olimpiyat Stadı'na taşındı. Trabzonspor sınavında ise Arena'nın pırıl pırıl zemini futbolseverler tarafından takdir topladı. Ancak dün akşam Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanan Tokatspor maçında görüldü ki, Galatasaray bu sıkıntının çözümü için kalıcı bir çözüm bulabilmiş değil.

YİNE PENALTI, YİNE ZEMİN ENGELİ

Radikal'deki habere göre; mücadele öncesi sorunsuz görünen Arena zemini, özellikle ikinci yarıda sporcu sağlığını olumsuz etkileyecek bir hal aldı. Tokatspor ceza sahası içinde yaşanan bir pozisyonda, meşin yuvarlağı kornere göndermek isteyen rakip oyuncu, ayağının zemine gömülmesiyle ciddi bir sakatlık riski atlattı. Bu pozisyon sonrası ortaya çıkan görüntü ise şaşkınlık yarattı.

Galatasaray'ın kazandığı ikinci penaltıda da aynı kabus ortaya çıktı. İlk penaltıyı etkili bir vuruşla gole çeviren Selçuk İnan, ikinci penaltıda bozuk zeminin etkisiyle topu auta gönderdi. Hatırlanacağı gibi Didier Drogba da penaltı noktasındaki çimlerin kalkması nedeniyle bir penaltı atışından yararlanamamıştı.