Türkiye Futbol Federasyonu, Spor Toto Süper Lig'in 15. haftasında yapılan Kasımpaşa-Beşiktaş maçının tekrar oynanmasına karar verdi.

TFF Basın Sözcüsü Prof. Dr. Mete Düren, yönetim kurulunun Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında yapılan Süper Lig karşılaşmasıyla ilgili karar aldığını belirterek, "TFF Yönetim Kurulu oy çokluğuyla karşılaşmanın tekrar oynanmasına karar verdi. Söz konusu karşılaşma yeni baştan oynanacak" diye konuştu.

Düren, maçın ne zaman oynanacağı konusunun önümüzdeki günlerde netlik kazanacağını söyledi.

Kasımpaşa ile Beşiktaş arasında yapılan lig mücadelesinde ev sahibi takımın futbolcusu Donk'un 30. dakikada saha içine giren ikinci topu eline alıp, ceza alanı içinde Beşiktaşlı futbolcu Almeida'nın kontrolündeki topa doğru atmış ve siyah-beyazlı ekibin atağını önlemişti. Karşılaşmanın ardından Beşiktaş Kulübü mücadelenin tekrar edilmesi için itirazda bulunmuştu.

FEDERASYON'UN AÇIKLAMASI

TFF'den yapılan açıklamada "TFF Yönetim Kurulu, Futbol Müsabaka Talimatı'nın 30. maddesi uyarınca müsabakanın daha sonra belirlenecek bir tarihte, başlangıcından itibaren tekrarına, yalnızca tekrarına karar verilen müsabakanın oynandığı tarihte kulüplerde tescilli olan futbolcuların oynatılmasına ve sarı kartla cezalandırılan disiplin uygulamalarının yapılmamış sayılmasına oy çokluğuyla karar verdi" denildi.