“Ferman Tayyip’inse, tribünler, üniversiteler, sokaklar bizimdir!” adıyla Facebook’ta bir grup kurarak yayılan sivil inisiyatif 1500’ün üzerinde destekçiye ulaştı.

29 Ocak Cumartesi · 19:00 - 22:00 arasında İzmir’de Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişindebuluşacak taraftarların facebook adresi şöyle:

http://www.facebook.com/event.php?eid=176745485695888

Grubun açıklaması şöyle:

Ferman Tayyip’inse, tribünler, üniversiteler, sokaklar bizimdir!

AKP hükümeti, açılışında kamuya ait Ali Sami Yen stadı arazisi satılarak TOKİ’nin inşa ettiği TT Arena stadını Padişah edasıyla sahiplenmesi, AKP bürokratlarının Galatasaray taraftarını küçük düşürücü açıklamaları Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tarafından savunulmuş, açıkça “AKP’nin herkesi küçümseyecek hakkı var” demeye getirilmiştir.

Kendisine en demokratik bir şekilde sadece ıslıklayan onbinlere en ağır küfürleri eden AKP'lilerin spor dünyasında da hiçbir muhalefete izin vermek istemedikleri ortaya çıkmıştır. Biat kültürüne ya uyulayacak, ya da muhalefet baskıyla eritilecektir.

Terörle mücadelenin, ıslık çaldığını iddia ettikleri insanları soruşturmaya alması da, hedef secilen bu insanların statlara sokulmaması için çalışmalara başlanıldığı bilinmektedir. Statlardaki iktidara karşı en ufak bir muhalefet bile susturulmak istenmekte, bir tek AKP’yi alkışlıyanlara yer bırakılmak istenilmektedir.

Türkiye’de baskıya, eşitsizliğe karşı haklarını savunmak isteyen taraftarların mücadelesi, spor dünyasında sigortasız, sendikasız olan emekçilerin, futbolcuların, sporcuların haklarını da dile getirme mücadelesidir. Endüstriyel futbola karşı TEKEL, UPS mücadelelerine destek veren tribünler, artık tek başına en temel demokratik haklarını kullanamayacağını bilmektedir. Tribünler ya susacaktır ve stadlar siyasi iktidarın kendisine ait bir şov alanına dönüşecektir ya da isyan çığlığını haykıracaktır.

İsyan dalga dalga yayılmaya devam ediyor… Islıklarımızla, düdüklerimizle, alkışlarımızla sesimizi yükseltmeye İzmir’den devam ediyoruz…

Biat etmeyen, onurlarını koruyan, haklarını savunan, emekten yana bir tribün için demokratik tepkilerini göstermek isteyen tüm takımların taraftarlarını, sendikaları, öğrenci gruplarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini bizlerle beraber 29 Ocak Cumartesi günü saat:18.30′da Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde buluşmaya çağırıyoruz.

FORMANI, ATKINI KUŞAN DA GEL !…

YAŞASIN RENKLERİN VE HALKLARIN KARDEŞLİĞİ

ENDÜSTRİYEL FUTBOLA KARŞI İZMİRLİ SPORSEVERLER - SPOR EMEK SEN

 

Taleplerimiz:

Taraftar gruplarına yönelik başta pankart yasağı olmak üzere tüm yasakların kalkması!

Futbol'un ve sporun yaygınlaştırılması spor salonlarının, pistlerin ve sahaların halkın kullanımına açılması!

Maç saatlerinin belirlenmesinde bahis şirketlerinin menfaatlerinin değil taraftarların çalışma saatlerinin dikkate alınması!

Futbol klüplerini borç batağına sürükleyen ve kendi çıkarları için kullanan şirket, kişi ve kurumların yargı önüne çıkartılması.

İzmir'deki takımları bir stata mahkum edilmesine son verilmesi!

Spor İş yasası çıkartılsın!

AKP'nin taraftarlara siyasi baskınlarına ve cipli taraftar projesine son!

Tribünlerin demokratikleşmesi demek ülkenin demokratikleşmesidir. Taraftarlar, Emekçiler Ögrenciler birlikte ileri!