Taraftar grubu Beleştepe, savaşlardan dolayı ülkelerini terk etmek zorunda kalan göçmenler için kampanya başlattı.

Daha önce Gezi direnişinde tutuklananlar için, IŞİD’den kaçan Ezidiler için ve çeşitli dayanışma faaliyetlerinde bulunan Beleştepe, bu kez atkı satarak elde edilen geliri göçmenlerin ihtiyaçlarının karşılanması için kullanacak.

Üzerinde Gezi direnişinde hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının bulunduğu siyah beyaz atkılar, 20 TL'den satışa sunulacak.

Beleştepe'nin söz konusu kampanyasına ilişkin açıklaması özetle şöyle:

“Ülkemizi ve komşu coğrafyaları savaş karanlığına sürükleyen, beşikte olması gereken bebeklerin karaya vurduğu, 9 yaşındaki kız çocuğunun hamile bırakıldığı bir iç savaşa tırlarla silah taşıyan karanlığa karşı bir yandan mücadele ederken bir yandan da Beleştepe olarak  'Ne yapabiliriz?' sorusuna cevap arıyorduk bir süredir. Göçmen kardeşlerimizle dayanışma kararı aldık .

Kimsenin yerinden yurdundan edilmediği, dağların, ovaların, ırmakların, kuşların, böceklerin bombalanmadığı, küçük çocukların insan tacirlerinin teknelerinde değil çocuk parklarında olduğu bir dünya umuduyla boynumuzu saracak siyah beyaz renklerde Gezi Şehitleri'mizin resimlerin yer aldığı Beleştepe atkılarımızın geliri savaş mağduru göçmenlerle dayanışmada kullanacağız.

Ön siparişleri almaya başlıyoruz, ilgili hesap numarasına para gönderildiği takdirde kargolarınız karşı ödemeli olarak sizlere gönderilecektir. Haydi dayanışmayı büyütelim.”