Geçtiğimiz haftalarda Galatasaray'ın yeni stadı TT Arena’nın açılışında gerçekleşen Başbakan Erdoğan'a yönelik protestonun ardından yaşananlara yönelik taraftar tepkisi devam ediyor. Geçtiğimiz hafta İstanbul'da bir yürüyüş düzenleyen taraftarlar, 29 Ocak Cumartesi günü de İzmir'de sokağa çıkacak.

Saat 19.00'da Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde yapılacak protesto yürüyüşü için Endüstriyel Futbola Karşı İzmirli Sporseverler ve Spor Emek-Sen tarafından ortak bir yazılı çağrı yapıldı.

Çağrı metninde AKP hükümetinin "açılışında kamuya ait Ali Sami Yen stadı arazisi satılarak TOKİ'nin inşa ettiği TT Arena stadını Padişah edasıyla sahiplenmesinin, AKP bürokratlarının Galatasaray taraftarını küçük düşürücü açıklamalarının, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı tarafından savunulduğu" ve "AKP'nin herkesi küçümsemeye hakkı var” demeye getirildiği ifade edilerek, "Kendisine en demokratik bir şekilde sadece ıslıklayan onbinlere en ağır hakaretleri eden, suçlamalarda bulunan AKP'lilerin spor dünyasında da hiçbir muhalefete izin vermek istemedikleri ortaya çıkmıştır. Biat kültürüne ya uyulacak, ya da muhalefet baskıyla eritilecektir. Terörle mücadele şubesinin, ıslık çaldığını iddia ettikleri insanları soruşturmaya alması da, hedef seçilen bu taraftarların stadlara sokulmaması için çalışmalara başlanıldığı göstermekmektedir. Stadlardaki iktidara karşı en ufak bir muhalefet bile susturulmak istenmekte, bir tek AKP'yi alkışlayanlara yer bırakılmak istenilmektedir" denildi.

TRİBÜNLER İSYANDA!

Açıklama, şu ifadelerle devam etti;

"Türkiye'de baskıya, eşitsizliğe karşı haklarını savunmak isteyen taraftarların mücadelesi, spor dünyasında sigortasız, sendikasız olan emekçilerin, futbolcuların, sporcuların haklarını da dile getirme mücadelesidir. Endüstriyel futbola karşı ve TEKEL, UPS gibi emekçilerin haklı mücadelelerine destek veren tribünler, artık tek başına en temel demokratik haklarını kullanamayacağını bilmektedir. Tribünler ya susacaktır ve stadlar siyasi iktidarın kendisine ait bir şov alanına dönüşecektir ya da isyan çığlığını haykıracaktır.

İsyan dalga dalga yayılmaya devam ediyor… Islıklarımızla, düdüklerimizle, alkışlarımızla sesimizi yükseltmeye İzmir'den devam ediyoruz… Taraftarlar ve spor emekçileri olarak, Spor Emek-Sen Kurucu Başkanı Metin Kurt'un katılımıyla gerçekleştireceğimiz kitlesel basın açıklamasında taleplerimizi dile getireceğiz.

FORMANI, ATKINI KUŞAN DA GEL!

Biat etmeyen, onurlarını koruyan, haklarını savunan, emekten yana bir tribün için demokratik tepkilerini göstermek isteyen tüm takımların taraftarlarını, sendikaları, öğrenci gruplarını, siyasi partileri, demokratik kitle örgütlerini bizlerle beraber 29 Ocak Cumartesi günü saat:19.00′da Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde buluşmaya çağırıyoruz. Formanı, atkını kuşan da gel! Yaşasın renklerin kardeşliği."

Söz konusu protestoya Forza Livorno, Göztepe CHE, Altay YSKA, Karşıyaka taraftarları, Bucaspor taraftarları, Ölükent Tayfa (Göztepe taraftar grubu), Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş taraftarları, Tatangalar (Sakaryaspor taraftar grubu),  Spor Emek-Sen, TÜMTİS üyesi UPS İşçileri, Deri-İş Sendikası destek veriyor.

HABERCİLER HEDEF GÖSTERİLİYOR

Bu arada taraftarların eylem çağrısına dair haber yapan gazeteciler de bazı basın yayın kuruluşları tarafından hedef gösteriliyor. İzmir'de AKP'ye yakınlığı ile bilinen Yerel Gündem isimli haber portalı "İzmir Valisi'ni Göreve Davet Ediyoruz" başlıklı bir haber yaparak, taraftarların eylem çağrısını haberleştiren DHA muhabiri Utku Bolulu hakkında yasal yaptırımda bulunulması gerektiği imasında bulundu. Söz konusu haberde, "Eğer bu organizasyonu Milliyet yapıyorsa çok ayıp. Yılların gazetecisi kendi kafasından utanç verici tahrik içine girmişse; 'halkı kin ve nefrete teşvik' suçu işliyor. İzmir'in ticari olarak büyük yaralar aldığı günümüzde bir de sosyal açıdan yaralamak ne Milliyet Gazetesi'ne ne de İzmir'e yarar sağlamaz.. Bu bir provokasyondur, İzmir Valiliği bu provokasyonu başlatan ve alet olanlardan hesabını sormalıdır" ifadeleri kullanıldı.

YURTSUZ.NET