UEFA Süper Kupa'nın sahibi Real Madrid oldu.

Şampiyonlar Ligi şampiyonu Real, UEFA Avrupa Ligi şampiyonu Sevilla'yı Cristiano Ronaldo'nun golleriyle 2-0 mağlup etti.

Brezilya'daki Dünya Kupası'nda yıldızları parlayan James Rodriguez ve Toni Kroos gibi yeni yıldızlarıyla ve ideal kadrosuyla sahaya çıkan Real Madrid'de sahanın yıldızı Dünya Kupası'nda Portekiz ile umduğunu bulamayan Ronaldo oldu.

REAL MADRİD (4-2-3-1): Casillas - Carvajal, Pepe, Ramos, Coentrao - Kroos, Modric - Bale, J.Rodriguez, Ronaldo - Benzema
SEVILLA (4-2-3-1): Beto - Coke, Pareja, Fazio, Navarro - Carrico, Krychowiak - Vidal, D. Suarez, Vitolo - Bacca

MAÇTAN DETAYLAR

İlk 20 dakikanın ardından baskısını arttırak golün sinyalini veren Real Madrid 30. dakikada Gareth Bale'in soldan gerçekleştirdiği harika ortada, Cristiano Ronaldo arka direkte yaptığı vuruşla, Real Madrid'i Süper Kupa'da 1-0 öne geçirdi.

Real Madrid, attığı golden sonra Sevilla savunmasının arkasına doğru atılan toplarla ve ceza sahasına yapılan ortalarla pozisyon üretmeye çalıştıysa da farkı arttıramadı ve soyunma odasına Sevilla karşısında 1-0 önde girdi.

İkinci yarının 48. dakikasında, Cardiff'te Cristiano Ronaldo bir kez daha sahneye çıktı. Benzema'nın pasında ceza sahasında topla buluşan Portekizli yıldız, sol ayağıyla yaptığı sert vuruşla Beto'yu bir kez daha avladı. Mor Menekşeler bu golle Süper Kupa'da farkı 2'ye çıkardı.

ikinci yarıda da rakip kaleyi abluka altına alan Real Madrid, etkili silahları Cristiano Ronaldo, James Rodriquez ve Gareth Bale ile tehlike yaratmaya çalıştı.. Takım olarak Real Madrid'i durdurmakta zorlanan Sevilla, ikinci yarıda rakip kaleye yaklaşmakta sıkıntı çekti.

Son 15 dakikada da hata yapmayan Real Madrid, Sevilla'yı 2-0 yenerek tarihinde 2. kez UEFA Süper Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.