Galatasaray ile Kopenhag arasında oynanan karşılaşmaya “Her yer Taksim, her yer direniş” yazılı forma ile giden Avukat Can Ercan, polis tarafından takibe alındı ve maç çıkışında tutanak tutuldu. Ercan’a savcılık talimatı ile aynı davranışı tekrar gerçekleştirmesi halinde işlem yapılacağı iletildi.

Cumhuriyet'ten Murat İnceoğlu'nun haberine göre, Türk Telekom Arena’daki karşılaşmaya giden Avukat Can Ercan, üzerindeki Galatasaray forması nedeniyle “kibarca” ikaz edildi. Ercan’ın yanına gelen stat görevlisi “Rica ediyorum üzerinizdeki formayı çıkartın, az sonra polisler gelebilir ve sıkıntı olabilir” uyarısını yaptı. Ancak formanın yasal bir sakınca oluşturmadığını düşünen Ercan forması ile oturmaya devam etti. Ercan’ın “Her yer Taksim her yer direniş” yazılı forması ile karşılaşmayı izlediği Spor Savcısı Taner Tabel’e iletildi. Savcı Tabel ise polislere söz konusu kişinin uyarılması ve aynı hareketi tekrarlaması halinde işlem yapılacağının iletilmesini istedi.

Ercan, karşılaşmadan sonra polis kamerasının kendisini çektiğini ve takip ettiğini fark etti. Ercan, yaşananları, “Neden çektiğini sordum. Ses çıkarmadan çekmeye devam etti. Stat koridorunda ise 6-7 sivil polis etrafımı sardı. Yanımdaki arkadaşımın ve benim kimliğimi istediler” sözleri ile anlattı. Avukat kimliğini polislere gösteren Ercan, polislerin kibarlaştığını aktardı. Ercan polisler tarafından tutanak tutulmak üzerine stat dışına davet edildi. Spor savcısı Tabel’in talimatı nedeniyle işlem yaptıklarını belirten polisler, “Aynı forma ile tekrar maça gelme halinde, 6222 sayılı kanuna muhalefetten işlem yapılacağı” uyarısını yazılı olarak tebliğ etti. Ercan, “Bu tutanağın çok da hukuki olduğunu düşünmüyorum. Bu nedenle henüz ne yapacağıma karar vermedim. Durumu kayıtlı olduğum Antalya Barosu’na ilettim” dedi.