Devrimci Spor Emekçileri Sendikası (Spor Emek-Sen), Türkiye Futbol Federasyonu'ndan gelen teklif üzerine Interpol-FIFA işbirliği ile düzenlenen "Futbolda şike ve Yasadışı Bahse Karşı Eğitim ve Önleme Programı Türkiye Çalıştayı"nın spor emekçisi Metin Kurt'un "Futbol borsada değil arsada güzeldir" sözünü bir kez daha hatırlattığını belirtti.

"ÇALIŞTAY, TAŞIMIŞ OLDUĞU İDDİAYI KARŞILAYABİLMEKTEN UZAKTIR"

Yazılı bir açıklama yapan sendika, "Kimi çevrelerce olumlu karşılanan bu çalıştay, taşımış olduğu iddiayı karşılayabilmekten uzaktır. Çünkü kapitalizmin bir oyun olmaktan çoktan çıkartmış olduğu futbol tam anlamı ile piyasanın hâkimiyeti altındadır. Futbolcuların birer köle gibi alınıp satıldığı, bahis şirketlerinin futbol kulüplerine sponsor olduğu, emekçilerin haklarının gasp edildiği, taraftarların müşteriye kulüplerin ise birer şirkete dönüştüğü futbol alemi adeta bir bataklığı anımsatmaktadır" dedi.

"FUTBOL, CİDDİ BİR SÖMÜRÜ ARACI HALİNE GELMİŞ"

Futbolun kapitalizmle "kirli" ilişkisi nedeniyle futbolu bırakan Javi Poves'ın "Ben küçükken bu oyunu büyük bir sevgiyle oynardım. Ama şimdi farkına varıyorum ki futbolda her şey para demek. Bu futbol kirlidir ve hepimiz kandırılıyoruz" sözünü de hatırlatan Spor Emek-Sen, şunları kaydetti:

"Kısacası futbol bizim sevdiğimiz halinden uzaklaşmış, milyonları peşinden sürükleyen ciddi bir sömürü aracı halini almıştır. Bu nedenle her şeyin parayla alınıp satıldığı bir sistemde yani kapitalizmde sporda şike şaşırtıcı değildir. Sporun ve özelde futbolun kurtuluşu herkes için sporun, insanca spor ilkesinin yaşama geçirilmesi ile mümkündür. Sermayenin tahakkümünü kırmadan bu kurtuluşun gerçekleşmeyeceği aşikârdır. Devrimci Spor Emekçileri Sendikası spor emekçilerinin olduğu kadar, sporu bir oyun olduğu için seven gerçek sporseverlerinde sendikasıdır. Sermayenin spor alanındaki tahakkümünü kırmak için herkesi bu mücadele hattını örmeye çağırmaktadır."