Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız basketbol takımları arasındaki maç öncesi taraftarlar arasında kavga çıktı. Olaylar sırasında bir Sırp taraftar bıçaklanarak yaşamını yitirdi.

Olay, dün akşam Abdi İpekçi Spor Salonu 1 Nolu kapı önünde saat 19.30 sıralarında meydana geldi. İddiaya göre, Galatasaray Liv Hospital'ın Kızılyıldız ile oynayacağı basketbol maçı öncesinde, henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Sırp taraftar kalbine ve akciğerine aldığı bıçak darbesi sonrası ağır yaralandı. Olay yerine çağırılan ambulansla Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne kaldırılan İvkoviç, burada yapılan tüm müdahaleye rağmen saat 23.40'ta kurtarılamayarak yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatırken polis ekipleri Marko İvkoviç'in kim tarafından bıçaklandığını araştırıyor.

Hürriyet'te yer alan habere göre Marko İvkoviç isimli taraftarın hayatını kaybettiği olayla ilgili Emniyetten yapılan açıklamada şöyle denildi:

"21.11.2014 günü Galatasaray ve Kızılyıldız takımları arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol müsabakası öncesinde maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atmak suretiyle olaylar çıkmıştır. Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır. Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir. Kamuoyunun bilgisine duyurulur."

Sırbistan’ın İstanbul Başkonsolosu Zoran Markoviç, olay nedeniyle şoka uğradığını ifade ederken, güvenlik konusunda olay öncesi uyarılarda bulunduklarını kaydetti. Markoviç,, Sırp taraftarların Türkiye’den bir an önce çıkarılması için çabaladıklarını söyledi.