"Futbolda şike" davasında Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılandığı dava ile haklarındaki hükümler Yargıtay'ca bozulan 31 sanıklı davanın dosyalarının birleştirilmesine karar verildi.

Şike Davası kapsamında hakkında yeniden yargılanma kararı verilen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişi bugün hakim karşısına çıktı. İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, sanık ve avukatlarının savunmaları alındı. Ardından duruşma savcıAbdullah Mirza Coşkun, bu dava ile sanıkları arasında Mecnun Otyakmaz ve Serdal Adalı'nın da bulunduğu, Yargıtay'ın bozduğu 31 sanıklı dava arasında hukuki ve fiili irtibat bulunduğu gerekçesiyle, iki davanın birleştirilmesini istedi.

Aziz Yıldırım'ın avukatları ise dava dosyalarının hukuki statüsünün farklı olduğunu belirterek birleşme talebinin reddine karar verilmesini istedi.

Duruşmaya ara veren heyet, aranın ardından talebe ilişkin kararını açıkladı. Mahkeme heyeti, iki ayrı davanın birinde verilecek kararın diğerini de etkileyeceği gerekçesiyle davaların birleştirilmesine karar verdi.

Birleştirme kararının ardından, duruşma, Yargıtay tarafından bozulan dosyanın sanıklarından olan Mecnun Otyakmaz'ın savunmasının alınmasıyla devam ediyor.