TFF 2’nci Lig maçında Amedspor, İstanbul ekibi Sarıyer’e konuk oldu. Bazı Sarıyer taraftarları, misafir takım listesinden maç izlemeye gelen Amedspor taraftarlarına saldırdı. Amedspor Kulübü Başkanı Metin Kılavuz, “Yapılan saldırıyı esefle karşılıyor ve kınıyorum” dedi.

Maçtan önce sosyal medyada ırkçı paylaşımlar yapıldığını söyleyen Metin Kılavuz, “Bu saldırılar sporun dili ve ruhuyla asla ve asla bağdaşmamaktadır. Bir kesim Sarıyer taraftarı günlerdir sosyal medyada takımımıza yönelik ayrımcı ve ırkçı paylaşımlar yapmıştır” ifadelerini kullandı.

Yaşananlarla ilgili bilgi veren Kılavuz şunları söyledi:

“Amedspor maçına gitmek isteyen ve taraftar yasağından haberi olmayan Mehmet A.K. adlı taraftarımız, metrodan inip stada giderken bir grup Sarıyer taraftarı tarafından önü kesildi. ‘Nereye gidiyorsun?’ sorusuna, ‘Amedspor maçına gidiyorum’, ‘Kürt müsün?’ sorusuna ‘Evet’ cevabını verince de linç girişimine maruz kalmış ve darp edilmiştir. Yöneticilerimiz bu arkadaşımız ile birlikte yasal girişimleri yürütmektedir.”

‘SARIYER BAŞKANI VE YÖNETİCİLERİ SAĞDUYULU YAKLAŞIM GÖSTERDİ’

Gazete Duvar'da yer alan habere göre protokol listesinde bulunan 3 kişinin de stada girerken saldırıya uğradığını aktaran Kılavuz, “Amedspor protokol listesinde ismi bulunan 3 arkadaşımız ise yine stadyum girişinde darp edilmiştir. Sarıyerspor Kulüp Başkanının ve yöneticilerinin araya girmesi ile arkadaşlarımız stadyuma girebilmişlerdir. Bir kısım Sarıyer taraftarlarının şiddet, hakaret, ayrımcı ve ırkçı yaklaşımlarını sert şekilde kınıyorum. Olayların büyümemesi adına gösterdikleri sağduyulu yaklaşımlarından dolayı Sarıyer Kulüp Başkanı ve yöneticilerine teşekkür ediyorum.”

Lige kötü başlayan Amedspor, Sarıyerspor deplasmanında 1-1 berabere kalarak bir puan almayı başardı. Amedspor 9 Ekim Çarşamba günü saat 18.00’de Samsunspor ile kendi sahasında karşılaşacak.

Metin Kılavuz, “Bu önemli maçta taraftarlarımızı coşkulu, aktif ve her zamanki gibi barışçıl tavrıyla takımını desteklemeye davet ediyoruz” dedi.