Beşiktaş başkan adayı Serdal Adalı, Kartal’a dünyaca ünlü bir golcü getirmek için uğraşıyor: Samuel Eto’o...

Milliyet’ten Erdal Cömert’in haberine göre, Adalı’nın divan kurulu başkanı Yalçın Karadeniz’e verdiği listede yer alan kurmayları, Rusya’nın Anzhi Makhachkala takımında forma giyen ve bonservisi elinde olan 32 yaşındaki yıldızla transfer görüşmesi yaptılar.

2011’de Inter’den 27 milyon Euro bonservis bedeli karşılığında Anzhi’ye geçen Eto’o, kulübünden 20 milyon Euro yıllık ücret alıyor. Senelik maaş olarak dünyanın en çok kazanan futbolcusu olan Eto’o, yıllık 5-6 milyon Euro’ya Beşiktaş’a gelmeye sıcak baktığını ifade etti.

19 GOL, 10 ASİST

G.Saray ve F.Bahçe dünyaca ünlü yıldızları kadrosuna katarken, Beşiktaş’ın da onların gerisinde kalmasını istemeyen ve siyah-beyazlıların 3. yıldızını bir an önce armanın üstüne koymak isteyen Adalı, ilk adımı da Eto’o’yu transfer ederek atmak istiyor. Beşiktaş’ın kasasını da zorlamamak için bu transferde gerekirse sponsorları da devreye sokmayı düşünen Adalı ve kurmayları imkânsız gibi bir transferi gerçekleştirmeye çok yaklaştı.

Daha önce Real Madrid ve Barcelona formalarını da giyen, aralarında 2 Şampiyonlar Ligi’nin de olduğu sayısız kupa kaldıran Eto’o defalarca dünyada ve Avrupa’da yılın karmalarına girdi, ödül kazandı ve çeşitli organizasyonlarda gol krallıkları yaşadı.

Geçen sezon ise Anzhi formasını 25 lig maçında terleten ‘Sammy’ lakaplı yıldız 10 gol attı, 7 de asist yaptı. Eto’o Avrupa Ligi’nde ise 16 karşılaşma 9 kez fileleri sarsıp, 3 de gol pası verdi.