Ronaldinho'nun Beşiktaş'a gelmek için ailesine uçak biletinden, özel şoförüne ve hizmetçisine kadar 10 şart koştuğu iddia edildi.

Futbolda ara transfer döneminin en çok konuşulan konusu haline gelen Ronaldinho'nun olası Beşiktaş transferi, İspanyol basınına da yansıdı. İspanyol spor gazetelerinden Marca, Ronaldinho'nun Beşiktaş'a gelmek için 10 şart öne koyduğunu öne sürdü.

Ronaldinho'nun şartları şu şekilde sıralandı: Sezon başına 6 milyon avro maaş, ödemelerde 2 aydan fazla gecikme olması halinde yüzde 8'lik ceza ödenmesi, 1 yıldan sonra başka kulübe transfer hakkı, kişisel sponsor hakkı, kazanılacak kupalar için prim, forma satışlarından yüzde, kulüp tarafından ödenecek ve kendisine tahsis edilecek bir sabit, bir cep telefonu, özel işlerini yürüten kişinin masraflarının Beşiktaş kulübü tarafından karşılanması, Beşiktaş kulübü tarafından benzin dahil tüm masrafları karşılanan arabalı bir şoför, ailesi ile Brezilya'ya gidebilmesi için yılda 7 uçak bileti.

"6 MİLYON AVRO ÇILGINLIK"

Atletico Mineiro Kulübü Başkanı Alexandre Kalil, Ronaldinho için 6 milyon avro maaş ödeneceği iddiası için “bu bir çılgınlık” yorumunu yaptı.

Bu arada Brezilya'nın Globo Esporte gazetesine konuşan Ronaldinho'nun kardeşi ve aynı zamanda menajeri Roberto de Assis, Beşiktaş ile bir yıldan uzun bir zamandır konuştuğunu, ancak iddia edildiği gibi dün Beşiktaş kulübü yöneticileriyle bir toplantı yapmadığını savundu.

Kalil de Roberto de Assis'in cep telefonundan kendisine “Başkan, her zamanki gibi görüşmemiz çok kısa olacak” şeklinde bir mesaj yazdığını, kendisinin de cevaben “öyle olacak” yazdığını iddia etti. Kalil, Ronaldinho düzeyindeki bir futbolcunun müzakere kabul etmeyeceğini savunarak, “Ya gitmek ister ya da kalmak” dedi.

Beşiktaş'ın Ronaldinho için yıllık 6 milyon avro maaş ödeyeceği iddialarıyla ilgili sorulara ise Kalli, “Bu bir çılgınlık. Mineiro için çıkılamaz bir rakam. O (Ronaldinho) henüz bilmiyor ama biz ne teklif edeceğimizi biliyoruz. Ondan bize ne teklif geleceğini de biz bilmiyoruz” cevabını verdi. (Hürriyet)