Samara'da oynanan lig karşılaşmasında Carlos'a muz fırlatılırken, Rusya Futbol Federasyonu, Brezilyalı oyuncuya karşı ikinci kez yapılan bu ırkçı davranıştan dolayı soruşturma başlattı.

Rusya birinci lig takımı Anzhi'ye bu yılın başında transfer olan Carlos, Samara'da Krilya Sovetov takımıyla oynanan karşılaşmanın son dakikasında topu sahasından çıkarırken muz atılması üzerine sahayı terk etti.

Rus gazetesi Sport Express, futbol federasyonunun yanı sıra Krilya Sovetov takımının da Carlos'a karşı yapılan hareketle ilgili soruşturma başlattığını belirtti.

Roberto Carlos, karşılaşmadan sonra gazeteye yaptığı açıklamada, "bu taraftarın hasta davranışına son derece öfkelendim. Bu, aslında bana karşı değil tüm oyunculara hakaret. Rusya Futbol Federasyonu, FIFA ve UEFA'nın bu tiksindirici olaya karşı uygun bir değerlendirme yapmasını umarım" dedi.

Kendine atılan muzu saha dışına fırlattıktan sonra karşılaşmayı terk etmesine de değinen Carlos, "bunu bilinçli olarak yaptım çünkü son derece rahatsız oldum ve karşılaşmaya devam etmek istemiyordum. Bunu 3-0 önde olduğumuz için yapmadım. İnanın bana skor ne olursa olsun aynı şekilde davranırdım" ifadesini kullandı.

Olaydan sonra parmağıyla taraftara "iki" işareti yaptığını hatırlatan Carlos, "Rusya'da oynadığım bu kısa süre içinde ikinci kez böyle bir olaya maruz kaldığımı taraftara hatırlatmak için yaptım" dedi.

Rusya'daki insanların büyük çoğunluğunun futbolculara saygıyla yaklaştığını vurgulayan Roberto Carlos, "ne yazık ki bu taraftar gibi ucubeler de var. Ben futbolda ırkçılığa alışkın değilim. Rusya da bir istisna olmamalı" görüşünü dile getirdi.

Rusya Futbol Federasyonu başkanı Sergey Frusenko, "bu olayı inceleyeceğiz ve sorumluyu ciddi bir şekilde cezalandıracağız" ifadesini kullandı.

Anzhi ile Zenit arasında mart ayında oynanan karşılaşmada Carlos'a yine muz atılmış ve Zenit kulübü bu yüzden 10 bin dolar para cezasına çarptırılmıştı.

CNN TÜRK