Brezilya ve futbol tarihinin unutulmaz sol bek oyuncularından Roberto Carlos, futbolu bıraktığını resmen açıkladı. 21 yıllık futbol hayatına son noktayı koyan Roberto Carlos, şubat 2011'de transfer olduğu Anzhi Makhachkala'da bir süredir yöneticilik yapıyordu. Geçtiğimiz mart ayından bu yana takımıyla resmi maça çıkmayan 39 yaşındaki efsanevi sol bek, eski takımı Real Madrid 'le bir jübile karşılaşması yapmak istediğini dile getirdi. 

Carlos, " Real Madrid Başkanı Florentino Perez'le görüştüm. Real ile Anzhi arasında, iki kulübe de uyabilecek bir tarihte jübile yapmak istiyorum. Maçın Makhachkala'da oynanmasını isterim" açıklamasında bulundu. Anzhi'nin teknik direktörü Guus Hiddink de Roberto Carlos'un kulüp için çalışmalarına devam edeceğini belirterek, "O gelecek dönemde Dağıstan bölgesinde futbolun gelişime katkı için önemli bir rol üstlenecek" ifadelerini kullandı. 

Anzhi kulübünün sahibi Süleyman Kerimov, geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada, Roberto Carlos'u Anzhi Makhachkala'nın tanıtım elçisi yapmak istediğini dile getirmişti. (ntvspor)