Türkiye Kadınlar 2’nci Futbol Ligi’nde mücadele eden Amedspor’un (Diyarbakır Büyükşehir Belediyespor) 3 kadın futbolcusu, 24- 0 kazandıkları Samsun Gülizar Hasan Yılmaz Gençlikspor maçından sonra zafer işareti yaptıkları için, ‘bölücülük’ propagandası yaptıkları iddiasıyla disiplin kuruluna sevk edildi.

Yeşil sahalarda futbolcuların yaptığı her türlü sevinç gösterisine alkış tutulup başta Emre Belözoğlu olmak üzere Rabia işareti yapanlara övgüler yağdırılırken verilen bu karar tepki topladı.

Kadın futbolculardan maçtan sonra zafer işareti yapan Güzide Alçu, Devran Görmez ve Nur Zelal Bal’ın bu hareketleriyle ‘bölücülük’ yaptıkları ileri sürüldü.

Taraf’ta yer alan habere göre, Türkiye Futbol Federasyonu, Amedspor’a yazı yazarak, 3 kadın futbolcunun maçtan sonra zafer işareti yaparak, ‘bölücü’ ve ‘ideolojik’ propaganda yaptıkları gerekçesiyle Disiplin Kurulu’na sevk edildiğini belirterek, savunma istedi.

BAŞKAN TEPKİ GÖSTERDİ

Amedspor Başkanı İhsan Avcı, Futbol Federasyonu’nun 3 futbolcuyu zafer işareti yaptıkları için disiplin kurulana sevk ettiğini söyledi.

Başkan Avcı, “Dünyanın her yerinde ve her spor müsabakalarında yapılan zafer işareti, ilk kez suç sayılarak disiplin kuruluna sevk edilme gerekçesi oldu. Şaşkınız, savunmamızı yapıp göndereceğiz” dedi.