Poşetten yaptığı Messi formasıyla sosyal medyada meşhur olan küçük çocuğun kimliği tespit edildi.

BBC, "Messi'nin en büyük hayranı"nın Afganistan'ın kırsal bölgesinde yaşayan 5 yaşındaki Murtaza Ahmadi olduğunu ortaya çıkardı.

Daha önce çocuğun Iraklı bir Kürt olduğu söyleniyordu.

Fotoğrafın sosyal medyada viral olmasından sonra çocuğun Iraklı bir Kürt olduğu ve Barcelonalı yıldızın gerçek bir forma vermek için çocuğu bulmaya çalıştığı iddiaları gündeme gelmişti.

Ancak Avustralya'da yaşayan Afganistan vatandaşı Azim Ahmedi, BBC Trending'e çocuğun yeğeni olduğunu söyledi ve başka fotoğraflarını da gönderdi.

Azim Ahmedi, BBC Trending'i çocuğun babası Arif Ahmadi'yle de görüştürdü ve o da çocuğun Murtaza olduğunu belirtti.

Arif Ahmedi, sosyal medyada yayılan fotoğrafı Murtaza'nın ağabeyi Hümayun'un çekip Facebook sayfasında paylaştığını söyledi.

Aile, Afganistan'ın doğusunda bulunan Gazni bölgesindeki Jaghori bölgesinde yaşıyor.



'FORMA ALACAK GÜCÜMÜZ YOK '

Arif Ahmedi, "Küçük çocuğum Messi'yi ve futbolu çok seviyor. Bizim forma alacak gücümüz yok. Ben basit bir çiftçiyim. Bu yüzden çocuklar poşet kullanmaya karar vermiş" dedi.

Arif Ahmedi Murtaza'nın artık çok meşhur olduğunu bildiğini ve bundan "çok mutlu olduğunu" kaydetti.

Ahmedi "İnterneti olan arkadaşlarından duymuş. Bizi arayıp olayı anlattılar. Şimdi belki Messi'yle buluşmasına yardımcı olmasını umuyoruz" diye konuştu.

Daha önce Kürdistan Feder Bölgesi'nde yayın yapan Kurdistan TV adlı bir kanal fotoğraftakinin Homin adlı bir çocuk olduğunu ve Dohuk'ta yaşadığını iddia etmişti.(Kaynak: BBC Türkçe)