Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polisler Gençlerbirliği taraftarlarına “uyarı”da bulundu.

Radikal’den Mehmet Bilber’in haberine göre, tribün liderlerinden Mehmet Celasun ile görüşen polisler “Tribünlerde siyasi tezahürat istemiyoruz. Tezahüratlar devam ederse farklı önlemler alacağız” dedi.

Celasun, Emniyet tarafından görevlendirilen polislerin her kulübün tribün liderleriyle maçtan önce görüştüğünü ve stat güvenliği, yapılacak tribün gösterileri için bilgi aldıklarını söyledi.

Bunların normal olduğunu belirten Celasun, son görüşmenin ise rutinin dışında gerçekleşerek “uyarı” mesajı verildiğini ifade etti.

Celasun polisin kendisine, “Taraftar gruplarına yönelik bir operasyon oldu. Tribünde siyasi slogan istemiyoruz. Slogan atılmayacak, tribünde müdahale etmezsek başka tedbirler alırız” dediğini aktardı.

Bir duruşları olduğunu ve başka taraftarlara, hakemlere küfretmediklerini ifade eden Celasun, “Tepkimizi gösteririz, eğleniriz ama şiddete başvurduğumuz olmadı” dedi.

KaraKızıl grubundan Kemal Ulusoy ise yaşananları şöyle aktardı:

“Emniyet Müdür Yardımcısı bizimle görüştü. ‘Siyasi slogan istemiyoruz, bu slogan atılırsa sizden biliriz. Tribünde müdahale etmesek de dışarıda gereğini yaparız’ dediler. Valilik kararını tebliğ ettiklerini söylediler. Biz de ‘Tribüne karışmayın, müdahale etmeyin, bir sorun çıkarsa biz kendi içimizde hallederiz’ dedik.”