UEFA Başkanı Platini, merak edilen soruları Viyana’nın en ünlü oteli olan Sacher’de cevapladı.

UEFA Başkanı, Viyana’da konuştuğu Vatan gazetesi muhabiri Gökmen Özdemir’e “Eğer maçlar başladıktan sonra karar çıksa ve F.Bahçe suçlu görülse hem onlara hem de TFF’ye 5 yıl ceza verirdim” diye konuştu.

Platini ‘F.Bahçe Avrupa’da yok ama Beşiktaş ile Trabzon var bunun sebebi ne?’ Sorusuna bu yanıtı verdi 'F.Bahçe’nin niye men edildiğini soruşturma bitince anlarsınız.'

Beşiktaş ile Trabzon’un Avrupa yasağı gerektirecek durumunun olmadığını ima eden UEFA Başkanı, “Yargıya sorduk, ‘İddialar ciddi ve delillerimiz var’ yanıtını aldık, biz de TFF’yi uyardık. Bize değil, bu işleri yapanlara kızın” dedi.

EURO 2016 organizasyonunu 1 oyla kaybettiğimizde ülke olarak ‘kara listeye’ aldığımız UEFA Başkanı Michel Platini, şimdilerde F.Bahçe camiası tarafından ‘persona non grata’ olmuş durumda.. Kısa süre önce UEFA Müfettişi Pierre Cornu’nun İstanbul’a gelip savcı Mehmet Berk’le görüşmesinin ardından F.Bahçe için çıkan Şampiyonlar Ligi’nden men kararı ve ardından aynı turnuvaya Trabzon’un alınması işi bu noktaya getiren aslıca neden esasında.

İşte o Platini dün Avusturya Federasyonu’nun TFF’ye verdiği yemeğe katılarak, Türk halkının merak ettiği soruları yanıtladı. Viyana’nın en ünlü oteli Sacher’de gerçekleşen ve 12.45’te başlayıp, 14.30’da son bulan bu yemekte UEFA 1. Asbaskanı Şenes Erzik ve Yunanistanlı genel sekreter Teodor Teodoridis de yer aldı..

UEFA Başkanı’nın son gelişmelerle ilgili cümleleri şöyle:

“Avrupa’ya katılacak takımları biz değil yerel federasyonlar belirliyor. Biz gelip Türkiye’de yargıya sorduk.. Onlar da iddiaların ciddi olduğunu, ellerinde kanıtlar bulunduğunu söylediler. Biz de bunun üzerine TFF’yi uyardık..

“EĞER F.Bahçe katılırsa sıkıntı olur, siz karar verin’ dedik.. Onlar da kendileri için doğru karar verdiler. Çünkü eğer maçlar başladıktan sonra karar çıksaydı ve bu kötü bir karar olsaydı, F.Bahçe 5 yıl men alırdı.. Şimdi sadece 1 sene olmayacaklar. Ayrıca F.Bahçe 5 yıl men cezası alırken tek de olmazdı. TFF ve diğer takımlar da yaptırım altına girecekti.. Buradan Türk dostlarıma sesleniyorum. Hedef ben veya UEFA olmamalı.. Biz kuralları uygularız.. Bunlar talimatlarda, kitaplarda yazan kurallardır.. Taraflı davranamayız. Oyunu, sistemi ve kuralları koruruz.. Hedef iddialara yol açan bu bahsedilen kötü işleri yapanlar olmalı.. Kuralları koyanlar ve onları uygulayanlar değil.. Onun için herkesi yargı sürecine saygı duymaya, kuralların gücüne inanmaya davet ediyorum.”

Platini’nin medyaya yaptığı soru-cevap söyleşisi ise şöyle:

Eğer CAS, F.Bahçe’nin kupaya katılmasına karar verirse ne yapacaksınız?

“ONU o karar çıktığında düşünürüz. Şimdi bu karara saygı duymak lazım. CAS ve mahkeme karar aldığında onların da kararına saygı duyarız.”

Peki Trabzon ve Beşiktaş nasıl Avrupa’ya katılıyor, onlar da soruşturmada..

Fenerbahçe’nin Avrupa Kupaları’na neden katılamadığını soruşturma bittiğinde herkes görecek.”

Türkiye’de olanları gerçekten detaylı olarak biliyor musunuz?

“Biliyorum ama siz benden daha iyi biliyorsunuz!”

‘Trafikte bile ceza varsa, futbolda da var!’

UEFA Genel Sekreteri 1. vekili, Yunan Teodor Teodoridis de soruşturmayla ilgili düşüncelerini Vatan’la paylaştı: “Şike dünyadaki bütün ülkelerin büyük problemi. Biz de bu problemi Yunanistan olarak yaşıyoruz. Kararları verirken dikkatli olmak lazım. Bizim ana konumuz futbolu ve koyduğumuz kuralları korumak. Herkes kitapta ne yazıyorsa onu uygulamak zorunda. Kolay bir süreç değil, biliyoruz. Ama herkesin saygı duyması gereken kurallar var. Bu normal hayat için de böyle. Trafikte bile hata yaptığınızda cezası var. Futbolun da kuralları var. Bu oyunu kuralları içerisinde oynamak zorundayız.”