İspanyol spor gazetesi AS'a konuşan Michel Platini, "Günümüz futbolunun en büyük düşmanı bahisler mi?" sorusuna ilginç bir yanıt verdi.

Fenerbahçe ve Beşiktaş’ı Avrupa ’dan men eden kararların polis ve savcı delilleri üzerine alındığını sık sık dillendiren Platini, “Eğer bir ülkede maçın sonucunu polis biliyorsa o ülkede futbol bizim için bitmiştir. Hepimizin işbirliği yapması gereken bir konu. Ciddi bir ipucu olduğunda basının da suç duyurusu yapması gerekir” açıklamasını yaptı.

Irkçılığın şikeden farklı olarak değerlendirilmesi gerektiğini dile getiren Platini, "Irkçılık, futbolun dışında oluşan ve stadyumlarda ayyuka çıkan bir olgu. Ama şike, futbolun içinde doğan ve onunla yozlaşarak büyüyen bir durum" diye konuştu.

UEFA'nın Avrupa'daki güvenlik güçleri ile irtibat halinde olduğunu hatırlatan UEFA Başkanı, "Şike, sadece devlet tarafından çözülebilecek bir konu değil. İlk olarak futbolun içindekiler ve basın bir şeyler yapmalı" dedi. Platini, "futboldan öte toplumun bir sorunu" olarak nitelediği ırkçılığa karşı mücadelede, UEFA'nın her türlü desteği verdiğini ve ırkçılık olaylarına karşı kulüplere verilecek cezaların, "puan veya küme düşürmek, kupayı geri almak veya stat kapatmak" şeklinde olabileceğini söyledi. (Radikal)