Hoffenheim-Leverkusen maçında auta giden topu gol olarak değerlendiren hakem, skandal kararı hakkında konuştu.

Bayer Leverkusenli futbolcu Stefan Kiessling, 70. dakikada bir korner atışında topu kafayla kaleye gönderdi, ancak meşin yuvarlak yandan auta çıktıktan sonra delik olan yan ağlardan kaleye girdi. Maçın hakemi Felix Brych, Hoffenheimlı oyuncuların itirazlarına rağmen verdiği gol kararıyla bir skandala imza attı. Bayer Leverkusen, karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı.

Hoffenheim takımının sportif sorumlusu Alexander Rosen, 'skandal' olarak değerlendirdiği pozisyonla ilgili itirazda bulunacaklarını belirterek, bu tuhaf olayı mutlaka protesto edeceklerini bildirdi. Hoffenheim Teknik Direktörü Markus Gisdol da maçın tekrarlanacağına inandığını dile getirdi.

"KİMSE GOL OLMADIĞINI SÖYLEMEDİ"

Karşılaşmanın hakemi Hakem Brych, pozisyonda kuşkuları olduğunu belirterek, "Bana kimse gol olmadığını söylemedi. Benim için de gol olmayan golü vermek iyi bir durum değil" ifadelerini kullandı.

"GOL VERİLMESİNE ŞAŞIRDIM"

Bayer Leverkusen Sportif Direktörü Rudi Völler, karşılaşmayı bu şekilde kazanmak istemediklerini ifade ederken, kafa topuna vuran Stefan Kiessling de ilk an topun kaleye girmeyeceğini düşündüğünü belirtti ve "Daha sonra herkes yanıma koştu ve bana sarıldı" ifadesini kullandı. Kiessling, pozisyonun gol verilmesine şaşırdığını belirtti.

Dünyaca ünlü eski hakemlerden Markus Merk de karşılaşmanın tekrarlanmasını istedi. Hukukçu olmadığını, ancak bir futbol adamı olarak oyunda adaletten yana olduğunu dile getirdi. Merk, "Maçın tekrarlanmasından başka bir karar olmaz" diye konuştu. Bu konuda hakemin ve oyuncunun suçlanamayacağını belirten Merk, "Bu kesinlikle talihsiz bir durum" değerledirmesinde bulundu. (Radikal)