Almanya’nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaleti’nde amatör ligde mücadele eden futbolcuların, kendilerine sponsor olan Türkiyeli dönerciyle birlikte Hitler selamı vermesi savcılığı harekete geçirdi. Dönerciyle birlikte Hitler selamı veren yedi futbolcu takımdan kovuldu.

Savcı, takımda oynayan yedi futbolcu ve takımın sponsoru dönerci Engin Arslan hakkında, Hitler selamı verdikleri gerekçesiyle soruşturma açtı. Soruşturma sonunda dava açılması durumunda yedi futbolcu ve dönerci, üç yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılanabilecek.

Amatör SC 1920 Myhl takımına sponsor olan döner büfesi sahibi Engin Arslan, takımın futbolcularını dükkanın önünde topladı. Onlarla toplu fotoğrafı çektirdi. Fotoğrafı da kendisine ait Facebook sayfasında yayınladı. Alman vatandaşı da olan Arslan, haklarında savcılığın inceleme başlatmasına neden olan olayla ilgili olarak şu açıklamayı yaptı:

“İtiraf etmeliyim bu büyük hatanın sorumluğu bende. Bu yüzden herkesten özür diliyorum. Hem her bir futbolcudan tek tek, hem de kulüpten. Ertesi gün kulübe ve antrenman sahasına gidip herkesten özür diledim. Futbolcular için de çok üzgünüm.”

Kulüp yönetimi, Hitler selamı veren futbolcuları kadro dışı bıraktı. Kulüp Başkanı Marc Winkens, “Duyar duymaz harekete geçtik. Futbolcuların kulüple ilişkisini kestik. Futbolcular yaptıklarının sorumluluğunu taşımalı. Ne yaptıklarını bilecek yaştalar” dedi.