Sol Bek, solda duran münferit Beşiktaşlıların mecmuası olmak için ‘vira’ dedi.

Fanzin çorbaya tuz atanların destekleriyle hazırlanıyor.

Sol Bek Fanzin’i ücretsiz olarak birçok mekânda bulmanız mümkün.

16 sayfa olarak hazırlanan ve siyah-beyaz olarak ilk sayısı 500 adet çoğaltılan fanzine birçok kişi yazılarıyla katkı sunuyor.

İlk sayısı geçtiğimiz günlerde çıkan ve hızla tükenmek üzere olan fanzin, yayım aralığını düzensiz olarak belirlese de, iki sayı arasına bir aydan fazla süre koymamayı planlıyor.

İlk sayısındaki çıkış metninde iddiasını açıkça ortaya koyan ‘Sol Bek’ şöyle diyor:

Merhaba,

Fanzin’de bir büyülü hal vardır. Daha bloglar, microbloglar hayatımıza girmeden, kimsenin üstünde durmadığı bir teknolojik devrim yaşadık aslında: Fotokopi makinaları!

Söyleyecek sözü olan, akacak mecra bulamayan underground kalemşorların koşa koşa kapısında sabahladığı fotokopi dükkanları, ileride koleksiyoncuların gözde evrakları arasına girecek bu büyülü kağıtların ışık hızındaki matbaaları oluverdiler.

Fanzinciler bilir; fanzinler üretildikleri an hızla tüketilen, akıllı telefonlar öncesi medium-size microbloglardır. Büyüleri de underground olmalarından kaynaklanır. Piyasaya küçük ama sert bir eleştiridir. Cürmü kadar yer yakar ama yaktığı yeri kavurur. Edebiyattan sanata, politikadan spora kadar popüler olan her konu ilgi alanı dâhilindedir. Gönüllük esasıyla, serbest duruşta, yaklaşık 1000 vuruşluk fragmanlar halinde itaatsiz pankartlardır fanzinler.  Bir stadyum dolusu insanın NASA’ya karşı Plüton’u sahiplenmesi gibi cüretkâr ve mağrurdur.

Elinizdeki Sol Bek Fanzin de selefleri gibi cüretkâr ve mağrur itirazını tribünlerinden geldiğimiz Beşiktaş ekseninde yükseltmeyi amaçlayan bir ‘Halkın Fanzini’dir. İskandinavya’da balina katliamını, Akkuyu’da nükleer belasını, Londra metrosunda ırkçılığı, Gezi’de çadır yakıcıları, Beşiktaş JK’da vücut bulduğuna inandığımız vicdan, etik ve evrene sorumluluk ekseninde telin, tahkir ve tezyif eden ürünler verme iddiasındayız.

Biz defansa, Beşiktaş’ın sol bekine gidiyoruz; çünkü biliyoruz ki: “Maçlar forvetlerle, şampiyonluklar beklerle kazanılır!”.

#solbekfanzin

Sol Bek Fanzin’e nasıl ulaşacağınızın cevabı solbek.org sitesinde. Sitedeki Dağıtım Noktaları ağı her geçen gün genişliyor. Hatta siz de bulunduğunuz bölgede, ortak bir mekâna, kafeye, kitabevine veya Beşiktaşlıların çokça uğradığı bir adrese Sol Bek’ten isteyebilirsiniz.

Sol Bek’in sosyal medya hesapları şu şekilde.

Solbek.org

Twitter.com/solbekfanzin

Facebook.com/solbekfanzin

[email protected]

(Demokrat Haber)