Uzun bir süre IŞİD işgali altında kalan ve Demokratik Suriye Güçleri'nin operasyonu ile IŞİD’den kurtarılan Minbic ve Tel Abyad kentlerinin futbol takımları üç yılın ardından ilk maça çıktı.

Tel Abyad’ta düzenlenen maça Tel Abyad’lılar yoğun ilgi gösterdi. Maçı izleyenler arasında Arap Gençlik İnisiyatifi ve sivil toplum kurumları üyeleri de yer aldı.

Arap Gençlik İnisiyatifi tarafından organize edilen maç Minbic ekibinin 3-2 üstünlüğüyle sonuçlandı. Maçın ardından her iki takımın oyuncularına da ödül verildi.

ÜÇ YIL ARADAN SONRA İLK KEZ

Ödül töreninde konuşan Tel Abyad Meclisi Eş Başkanı Leyla Mustefa, “Bugün, Minbic ve Girê Spî (Tel Abyad) kentleri için çok önemli bir gün. Üç yıl aradan sonra ilk kez bu kentin gençleri futbol maçı düzenleyebiliyor” dedi.

2014 yılından beri IŞİD işgali altındaki Minbic kenti Demokratik Suriye Güçleri’ne bağlı Minbic Askeri Meclisi’nin 1 Haziran 2016 tarihinde başlattığı operasyonun ardından 17 Ağustos günü IŞİD’den kurtarılmıştı.

Tel Abyad ise 15 Haziran 2015 tarihinde YPG-YPJ ve Burkan El Fırat güçlerinin düzenlediği operasyonla tamamıyla IŞİD’den kurtarılmıştı.

Kaynak: Gazete Karınca