Arsenal transferin son gününde Real Madrid'den Mesut Özil'i kadrosuna kattı.

Şu ana kadar sadece Sanogo ve Flamini’yi aldığı için eleştirilen Arsene Wenger bombayı son güne saklamış. İngiliz ekibi yaklaşık 50 milyon euroya Mesut Özil’i transfer etti. 

Alman oyuncu Arsenal resmi sitesine yaptığı açıklamada, “Arsenal gibi büyük bir kulübe transfer olduğum için çok heyecanlıyım. Premier League’de oynamak için sabırsızlanıyorum. Bu transfer benim kişisel gelişimim için de güzel olacak. Arsene Wenger ile çalışacak olmak ayrıca güzel” ifadelerini kullandı.

Menajer Arsene Wenger ise, “Mesut’u transfer ettiğimiz için çok mutluyum. Hem kulüp hem de milli takımlar seviyesinde kendini kanıtlamış biri. Bir Arsenal oyuncusu için aradığım her özelliğe sahip. Bütün yaz söylediğim gibi bu kulübe üst düzey futbolcular getirmek istiyorduk. Mesut da bizim için fantastik bir transfer. Milli maç arasından sonra onu aramızda göreceğiz” diye konuştu.

Özil'e hayranlığıyla bilinen Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, geçtiğimiz günlerde İngiliz basınına "Transferin son günü size büyük sürpriz yapabilirim" diye açıklama yapmıştı.

42.4 milyon Sterlin bonservis bedeli karşılığında transfer edildiği öğrenilen Mesut, Arsenal kulübü tarihindeki en pahalı transfer oldu. (AJANSLAR)