Galatasaray'ın eski 2. başkanı Mehmet Helvacı yaptığı açıklamada, '2016 sezonu için Avrupa'dan men tehlikesi var' yönündeki iddiasının hala geçerli olduğunu ve bu tehlikenin hala sürdüğünü söyledi.

Hürriyet'te yer alan habere göre, sarı kırmızılı kulübün Tüzük Danışma Kurulu Başkanlığını yapan Helvacı, yeni tüzük için hazırlık çalışmalarının sürdüğünü belirti ve Galatasaray'ın daha demokratik bir tüzüğe kavuşacağını şu sözlerle açıkladı;

"Galatasaray daha çağdaş, daha günün gereklerine uygun ve daha demokratik tüzüğüne en kısa zamanda kavuşacak. Galatasaray'a samimi bağlılık duyan ve üyelik şartlarına uyan her Galatasaraylı, üye olabilmek için gerekli olan tüzüğe kavuşacak."

Helvacı bu sözlerinin ardından gelen soru üzerine Galatasaray Lisesi mezunları dışında da üye olmak isteyenlerin üyeliğinin kolaylaşacağı yolunda bir hazırlık olduğunu ve belli bir zaman dilimi içerisinde üye alımının gerçekleşebileceğini belirtti.

Galatasaray'ın şampiyonluk ve dördüncü yıldız mücadelesi verdiği şu dönemde başkan adayı olup olmamasını açıklamasının yerinde olmadığını vurgulayan Helvacı, daha önce Divan Kurulu toplantısında yaptığı, "2016 sezonu için Avrupa'dan men tehlikesi var" yönündeki iddiasının hala geçerli olduğunu ve bu tehlikenin hala sürdüğünü şöyle anlattı;

"2014 mali hesapları artık tamamlandı. UEFA'nın kulüplerden istediği kriterlere uyum sağlandığı maalesef şimdilik gözükmüyor. Önümüzde Mayıs ayına kadar süre var. Gelirlerin artırılması gerekir. Eğer yeni kaynaklar ve projeler bulunmaz ise kritere uyum zor gözüküyor ve men tehlikesi ortadan kalkmış değil.

SNEİJDER SATILMAMALI


Mehmet Helvacı, Galatasaray'ın şampiyonluk mücadelesi verdiği bu dönemde, Juventus'a transfer iddiaları süren Sneijder'in satılmaması gerektiğini ve satılması halinde şampiyonluğun tehlikeye gireceğini ileri sürdü ve "yönetimin Sneijder'i satmadan gelir kaynakları yaratması gerek. Buna göre hazırlık yapmış olmaları gerekiyordu. Sneijder satılır ve şampiyonluk kaybedilirse 2015-16 sezonunun gelirlerini azalır" görüşünü ortaya attı.

YARSUVAT BANA BAŞKANLIK ÖNERDİ, KABUL ETMEDİM

Sarı kırmızılı kulübün eski yöneticisi, son seçim öncesinde başkan Duygun Yarsuvat'ın seçime girmeden çok kısa süre önce kendisine başkanlık teklif ettiğini ancak, gerekli hazırlığı yapmadığı gerekçesiyle bu teklife olumsuz yanıt verdiğini söyledi.