Yerel Mahkeme, 'Futbolda Şike Davası'nda aralarında Olgun Peker'in de bulunduğu 31 sanık için Yargıtay'ın verdiği ‘bozma kararı’na uydu. Yargılama yeniden başladı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına ise, aynı mahkemede 13 Ocak 2015 tarihinde başlanacak.

Yargıtay'ın bozma kararının ardından Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz, eski Beşiktaşlı yönetici Serdar Adalı, Fenerbahçeli yönetici Şekip Mosturoğlu'nun da aralarında bulunduğu 31 sanığın yargılanmasına başlandı. İstanbul Adalet Sarayı'ndaki İstanbul 13. Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya sadece sanıklar Olgun Peker ve Haldun Şenman katıldı. Diğer sanıkları ise avukatları temsil etti.

"BOZMAYA UYULSUN" TALEBİ

Duruşmada, sanık avukatlarına, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin bozma kararına uyulup uyulmamasına ilişkin görüşleri soruldu. 10 yıl 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılan Olgun Peker ile 3 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırılan Haldun Şenman Yargıtay'ın bozma kararına uyulmasını istedi.

"DELİLLER YENİDEN DEĞERLENDİRİLSİN" TALEBİ

Duruşmada hazır bulunan sanık avukatları da bozma kararına uyulmasını talep etti. Sanık İbrahim Akın'ın avukatı Hakkı Kurtuluş, bozma kararına uyulmasının ardından yapılacak yargılamada delillerin yeniden değerlendirilmesini talep etti.

YENİDEN YARGILAMA DAVASI İLE BİRLEŞTİRİLSİN

Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişi hakkındaki yeniden yargılama davasının bekletici mesele yapılması gerektiğini savunan sanık Şekip Mosturoğlu'nun avukatı Naim Karakaya, bozma kararının ardından 31 kişi yönünden yeniden ele alınan dava ile Aziz Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 6 kişi hakkındaki yeniden yargılama davası ile birleştirilmesini istedi.

Karakaya şunları söyledi: "TMK 10'la yetkili mahkemelerin kaldırılmasına bu mahkemelerin adil yargılama yapmadıkları gerekçe gösterilmiştir. Yine yasada yapılan değişiklikle örgüt suçları dinleme gerekçesi olmaktan çıkarıldı. Bu nedenle hukuka aykırı delillerin dosyadan çıkartılması, bu davanın delillerinin yeniden ortaya konularak yeniden değerlendirilmesi gerekir"

‘FENERBAHÇE AVUKATLARI DAVAYA KATILMASIN’ TALEBİ

Duruşmada söz alan Trabzonspor Kulübü avukatı da, "Fenerbahçe Spor Kulübü vekillerinin bu davaya katılamayacaklarını belirtmek istiyorum. Aleyhlerinde katılma talebinde bulundukları sanıkların tamamı beraat etmiştir ve beraat kararı da kesinleşmiştir. Bu aşamadan sonra duruşmaya katılamamaları gerektiğini düşünüyoruz. Erdem Konyar hakkında şikeye teşebbüs suçundan verilen bozma kararına uyulmasını talep ediyoruz. Bülent Uygun hakkında verilen Aziz Yıldırım liderliğindeki suç örgütüne üye olmak suçundan verilen beraat kararının bozulmasına ilişkin Yargıtay kararına uyulmasını istiyoruz. 17 sanığın cezalarının ertelenip ertelenmeyeceği tartışmasına ilişkin ise ilk yargılamayı yapan İstanbul 16'ıncı Ağır Ceza Mahkemesi'nin kararının doğru olduğunu düşünüyoruz. Bu noktada direnme kararı verilsin" dedi.

Türkiye Futbol Federasyonu vekili bozma kararına uyulup uyulmaması konusuna taktiri mahkemeye bıraktıklarını söyledi. Fenerbahçe Spor Kulübü Derneği'nin avukatı ise "Trabzonspor yönünden verilen bozma kararına direnilmesini sanıklar yönünden ise bozma kararına uyulmasını talep ediyoruz" diye konuştu.

MAHKEME BOZMAYA UYDU

Mahkeme, beyanların alınmasının ardından ara kararını açıkladı. Mahkeme heyeti oy birliğiyle, Yargıtay 5. Ceza Dairesi'nin, 31 sanık hakkındaki bozma kararına uyulmasına hükmetti. Duruşma avukatların görüşlerinin alınması ile devam ediliyor.

YENİDEN YARGILAMA İSE 13 OCAK'TA

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 sanığın yeniden yargılanmasına ise, aynı mahkemede 13 Ocak 2015 tarihinde başlanacak. (FotoMaç)