Eski futbolcu ve teknik direktör Luis Aragones (75), Madrid'deki Cemtro Kliniği'nde TSİ 07.15'te vefat etti.

Aragones ile ilgili açıklama, doktoru Pedro Guillen'den geldi. Guillen İspanyol futbol adamının, lösemi kanseri teşhisiyle yaklaşık 2 aydır belirli aralıklarla hastaneye kaldırıldığını ve çok fazla acı çekmeden hayatını kaybettiğini ifade etti.

CENAZE TÖRENİ YARIN YAPILACAK

Aragones'in ailesi, cenazenin yarın aile içinde yapılacak bir törenle defnedileceğini, Atletico Madrid Kulübü veya İspanya Futbol Federasyonu'ndan kurumsal bir tören istemediğini bildirdi.

2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı

1964-1974 yıllarında formasını giydiği Atletico Madrid'de efsaneleşen ve takımına birçok kupa kazandıran Aragones, teknik direktörlükteki en büyük başarısını ise 2008 yılında İspanya'yı Avrupa şampiyonu yaparak elde etti.

İspanya'da "Bilgin" lakabıyla tanınan Aragones, Atletico Madrid, Barcelona, Real Betis, Sevilla, Valencia, Oviedo ve Mallorca'da görev yapmış, en son 2008-2009 sezonunda Fenerbahçe'yi çalıştırmıştı.

FENERBAHÇE'DEN BAŞSAĞLIĞI MESAJI

Fenerbahçe Kulübü, Luis Aragones için resmi internet sitesinden başsağlığı mesajı yayımladı.

Fenerbahçe Kulübü'nden Aragones'in vefatıyla ilgili yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"2008-2009 sezonunda futbol takımımızın teknik direktörlük görevini yürütmüş olan, İspanya ve dünya futbolunun önemli değerlerinden biri, Jose Luis Aragones Suarez'in vefat haberini bu sabah üzüntüyle öğrendik. Dünya futbol tarihinde önemli bir yeri olan eski teknik direktörümüz Aragones'e Allah'tan rahmet, başta yakınları olmak üzere tüm sevenlerine ve futbol dünyasına başsağlığı dileriz."

İSPANYA FUTBOLU YASTA

İspanya'da tüm futbol kulüpleri ve İspanya Futbol Federasyonu da Aragones için başsağlığı mesajları yayımladı.

La Liga'daki maçların başlangıcından önce de Aragones için bir dakikalık saygı duruşu yapılacağı duyuruldu.

Aragones'in 1964-1974 yılları arasında formasını giydiği ve 3 farklı dönem teknik direktörlüğü yaptığı Atletico Madrid Kulübü, ligdeki Real Sociedad maçına siyah bantla çıkacağını açıkladı.

Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, "Luis Aragones büyük bir futbolcu ve teknik direktör oldu ama herşeyden önce büyük bir kişilik ve dosttu. Her şeyin üzerinde bir Atleticoluydu" açıklamasında bulundu.

Öte yandan birçok İspanyol futbolcu da sosyal medya aracılığıyla Aragones hakkındaki duygularını ifade edip, ailesine başsağlığı diledi. Real Madrid'de forma giyen milli futbolculardan Sergio Ramos "Nasıl futbolcu olmam gerektiğinin sorumlusu Luis'dir. Zafere doğru yürüyüşü bize öğretti", İker Casillas "Çok üzüntülü bir gün. En büyüklerden biri aramızdan gitti. Nasıl olmam gerektiğinin büyük bir bölümünü bana öğrettiğin için teşekkürler", Xabi Alonso "En büyüklerden biri gitti. Çok üzüntülü bir gün. Onun kişiliği bir çoğumuzun yaşamına damga vurmuştur", Barcelonalı futbolculardan Cesc Fabregas da "Hem profesyonel kariyerimde hem de kişiliğimde çok büyük bir iz bırakan bir kişi aramızdan ayrıldı" ifadeleriyle üzüntülerini belirtti.

İspanyol basınında ise Marca gazetesi, internet sitesinde Aragones ile ilgili "Luis Milli Takım'ın babası. İspanyol futbolcuların en iyi nesline kazandıran bir dönemi başlattı", As gazetesi, "Luis Aragones, tiki-takalı (İspanya Milli Takım'ının play station oyunundaki gibi oynadığına atfen takılan lakap) İspanya'nın babası. Efsanevi futbolcu ve teknik direktör", El Pais gazetesi "İspanya Milli Takımı'nın kaderini değiştiren adam Luis Aragones öldü", El Mundo gazetesi ise "İspanyol futbol tarihinin figürü Luis Aragones öldü" başlığını attı.