Sheffield Wednesday ile Leeds United arasında oynanan maçın 77.dakikasında, ev sahibi takımın kalecisi Chris Kirkland taraftarların saldırısına uğradı.

 

Skorun 1-1'e gelmesiyle beraber, Leeds United taraftarı, Sheffield Wednesday kalecisi Chris Kirkland’ın yanına kadar koşarak kaleciye yumruk attı.

 

Maçın ardından başarılı kalecinin aldığı darbe sonucunda beyin travması geçirdiği tespit edildi.

 

İNGİLTERE BASINI YAŞANANLARI SERT ELEŞTİRDİ.

Daily Mail gazetesi "Derbiyi utanç hale getiren moron" ifadelerini kullanırken, Premier League futbolcuları ise yaşanan bu çirkin olayı sosyal medya üzerinden lanetledi.

 

Leeds United kulübü, taraftarının bu hareketinden ötürü resmi internet sitesinden duyuru yaptı ve şunları söyledi:

 

“Leeds, bir taraftarın yaptığı bu davranışı kınayarak kamu önünde herkesten özür diliyor. Chris Kirkland’a yapılan kabul edilemez. Kulüp, poliste işbirliği içerisinde olup bu olayı yapan kişinin kimliğinin tespit edilmesine yardım edecektir. Yapılandan utanç duyulmalıdır.”

 

'YAŞADIĞIM UTANCI ANLATAMAM'

Leeds United teknik direktörü Neil Warnock ise, “Utanç dolu bir akşam yaşadık. Futbol sahaları yüz karası bir olaya şahitlik etti. Bunu yapan kişi yakalanıp, hapse atılmalı. İnanın yaşadığım utancı anlatamam" şeklinde konuştu.

 

Sheffield Wednesday menajeri Dave Jones ise, “Leeds taraftarları tüm deplasman maçlarından men edilmeli. Bu bir rezalet” dedi.