UEFA, perşembe günü oynanan Avrupa Ligi maçında Tottenham'a karşı mücadele eden Lazio'yu taraftarlarının ırkçı tezahüratlar yapması gerekçesiyle disiplin kuruluna sevk etti.

UEFA tarafından yayımlanan bildiride, "UEFA, 20 Eylül Perşembe günkü maçta Tottenham'a karşı mücadele eden Lazio kulübü hakkında taraftarlarının uygunsuz ve ırkçılık içerikli davranışları sebebiyle disiplin soruşturması başlatmıştır." ifadeleri kullanıldı.

White Hart Lane'de 0-0 biten maçta bazı Lazio taraftarları Tottenham'ın bazı oyuncularını hedef alarak ırkçı söylemlerde bulunmuştu. Tottenham Menajeri Villas Boas ırkçı tezahürat duymadığını belirtse de kararı verecek olan kuruluşun UEFA olacağını kaydetti.

Portekizli menajer, "UEFA bu tip durumlarda çok aktif ve bizim ana hedefimiz ırkçılığı futboldan uzaklaştırmak. Bu durumda herhangi bir kimseyi parmakla hedef gösteremem çünkü ben bir şey duymadım." dedi.

Irkçı söylemler, maçın ikinci yarısında Tottenham'ın atak yaptığı kale tarafında bulunan Lazio taraftarları tarafından dile getirilmişti. Perşembe günkü maçtan bir gün önce Chelsea ile Juventus arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında da Juventus taraftarları tarafından Chelsea'nin oyuncusu John Obi Mikel'e yönelik ırkçı söylemlerde bulunulmuştu. (goal.com)