Rasim Ozan Kütahyalı, Kadıköy Şükrü Saracoğlu'nda oynanan Fenerbahçe - Kayserispor maçında yolsuzluğa ilişkin protesto tezahüratları yapan Fenerbahçe taraftarıyla ilgili değerlendirmeler yaptı.

Kütahyalı, Vatan Spor'a yaptığı açıklamada, "F.Bahçe tribünlerinde Tayyip Erdoğan'a hakaret eden, takıma ihanet eder. Çünkü Erdoğan 3 Temmuz sürecinde F.Bahçe'nin zarar görmemesi için limitlerini zorlayıp elinden geleni yaptı. Erdoğan aleyhinde tezahürat yapmak; vefasızlıktır, hainliktir," iddiasında bulundu, şunları söyledi:

"Aziz Yıldırım ve ekibinin şike yaptığı konusunda hiçbir şüphem yok. Bütün mahkemelerde beraat edilse, ben yine bunu söylerim. Zaten uluslararası hukuk makamları da Aziz Yıldırım ve ekibinin şike yaptığını onayladı.

Öte yandan 3 Temmuz soruşturma sürecinde çok ciddi usûl hataları yapıldığı ve kimi gayrimeşru yöntemler kullanıldığı ortaya çıkmış durumda. 17 Aralık operasyonundaki gayrimeşru tutumlar, polis ve savcı aşamasında öbür tarafta da yapıldığı kanaati yaygın. o sebeple usul hukuku açısından davanın bozulmasına ve yeniden bir iddianame yazılarak yargılama yapılmasını savunuyorum. Bence mahkeme süreci adil geçti ama soruşturma sürecinde sıkıntılar olduğunu şu an herkes anlıyor.

Fakat yine belirtiyorum esasa ilişkin görüşlerim değişmedi. Şike eyleminin yapıldığını tıpkı UEFA ve CAS gibi ben de savunacağım. Fakat usul esastan yeğdir. Benim duyarlılığım bu yönde."