Gençlerbirliği'nde oynayan Deniz Naki, Kobani hakkındaki söylemleri nedeniyle uğradığı saldırının ardından kulüp yönetiminin kendisine sahip çıkmadığını söyledi. Kulüp yetkililerinin son ay aldığı maaşı bile geri istediğini ve kendilerine "Benim canım söz konusu, siz hala para konuşuyorsunuz" diye tepki gösterdiğini belirten Naki, "IŞİD insanları vahşice öldürüyor; çocukları katlediyor, kadınları satıyor. Bunları görmezden gelemem" diyerek, Kobani'ye destek çağrısı yaptı.

Gençlerbirliği'nde oynayan Dersimli Deniz Naki, IŞİD karşıtı söylemleri sebebiyle Ankara'da ırkçı bir grubun saldırısına uğradı. Kulüp yetkililerinin sahip çıkmadığı Naki, Türkiye'yi terk etti. Naki, yaşadıklarını ANF'den Ali Barış Kurt'a anlattı.

6-7 ay önce sosyal medya aracılığıyla paylaştığı mesajlar üzerinden hakaret ve tehditler aldığını ifade eden Naki, "Dersim yazılı bir dövmem ve Alevi kimliğim nedeniyle tehdit almış, hakaret işitmiştim. 'Türkiye'ye gelip Kürt milliyetçiliği yapıyorsun' diyerek, her gün e-posta yoluyla küfür ve tehdit yoluyla saldırıyorlardı" diye konuştu.

OLAY GÜNÜ

Naki, Kobani direnişine ilişkin yaptığı açıklamaların ardından da faşist çevrelerden tepki gördüğüne değinerek, şunları anlattı:

"Son dönemlerde Kobanê, Şengal, Rojava meselelerinde her normal Kürt vatandaş gibi ben de destek mesajları yazdım. IŞİD'e karşı mesajlar yazdım. Pazar gecesi, saat 23.30 gibi arkadaşımı evine bırakmak ve yemek almak için dışarıya çıktım. Pazartesi boş günümüz olduğu için geç saatte dışarıdaydım. Bu sırada bir grup kişi arkamdan ağır küfürler etmeye başladı. Üç kişilerdi. Küfretmeye devam ettiklerinde arkamı dönüp 'hayırdır' dedim.Üzerime gelerek Kobanê'ye, Dersim'e küfredip IŞİD lehine sözler sarf ettiler. 'IŞİD seni şöyle yapsın' tarzında küfürlerine devam ettiler. İçlerinden biri 'siz Aleviler birbirinizi bilmem ne yapıyorsunuz' şeklinde Alevilere de hakaret etti. Birisi önümde, biri onun solunda, üçüncüsü de soldaki kişinin arkasındaydı. Ortadaki yumruk vurmaya başladı. Bu sırada hala hakaretlerini sürdürüyor, 'defol git bu memleketten, bu kulübü terk et' diyorlardı. Sol gözümden darbe aldım ve karşılık verip oradan kaçtım."

'YÖNETİMDEN DESTEK GÖRMEDİM; PARANIN PEŞİNE DÜŞTÜLER'

Naki, olaydan sonra kulüp yetkililerini aradığını, pazartesi günü de yetkililerle görüştüğünü bildirerek, şöyle devam etti:

"Pazartesi günü kulübe gittim. 'Bir çözüm bulun' dedim ama sahip çıkmaya yanaşmadılar. Sanki fırsatı değerlendirip kontratı feshetmek istiyorlardı. Başlarına bela olduğumu düşünüyorlardı. Ama benim peşinatımı da doğru düzgün ödemediler. 75 bin euro alacağım vardı. İki maaşım da içeride kaldı. Görüşmede Aykut isimli menajer vardı. 'Halledin yollayın' tarzında bir yaklaşım içindeydi. Başkanın ağzından konuşarak, 'senin için 200 bin ödedik, nasıl geri alacağız' dedi. Ben de hayatımın belirsiz olduğunu, Almanya'da kesin gideceğim bir kulübün olmadığını söyledim. Aslında 3 ay içinde parayı vermediklerinde tek taraflı feshetme hakkım vardı ve bu süre bu ay doluyordu. Ankara'da kalmak istemediğimi, kimsenin sahip çıkmadığını söyledim. Takım arkadaşlarım ve seyirciler iyiydi. Karakızıl adlı bir taraftar grubu var, bildiğim kadarıyla demokrat kişiler. Sadece onlar destek çıkıyor ama yönetimden destek görmedim."

Naki, kulüp yetkililerinin son ay aldığı maaşı bile geri istediğini ve kendilerine "Benim canım söz konusu, siz hala para konuşuyorsunuz" diye tepki gösterdiğini açıkladı. Son olarak hakkı olan parayı da talep etmekten vazgeçen Naki, iki taraflı olarak sözleşmesinin feshedildiğini belirtti.

'IŞİD'E KARŞI OLMAK İNSANLIK GÖREVİ'

Naki, Kobani direnişine destek vermeye ve IŞİD'e karşı elinden geleni yapmaya devam edeceğine dikkat çekerek, "Babam Pertekli. Annem de Erzincan Tezcanlı, Zaza. Kobanê'dekilerin hepsi bizim halkımız. Biz sahip çıkmazsak kim çıkacak? IŞİD insanları vahşice öldürüyor; çocukları katlediyor, kadınları satıyor. Bunları görmezden gelemem. Yarın öbür gün Türkiye'de, Almanya'da da benzerleri olabilir. IŞİD'e karşı olmak için Kürt olmak da gerekmiyor. İnsan olmak yeterli. Düşündüklerimi söyleyeceğim. Bundan vazgeçmeyeceğim. Herkes Kobanê için, Rojava için elinden ne geliyorsa yapmalı" diye konuştu.

Nadi, Ankara'dan ayrılarak Almanya'nın Köln şehrine dönme kararı aldı.