Ama ne yapalım... Hiç kimseye kızmıyorum. Ne isterlerse yapsınlar. Alnımın teriyle para kazandım. Herkes alnının teriyle çalışıyor. Benim hayatım da buydu...

TARİH: 17 Nisan 2005. Beşiktaş, Cordoba'nın kırmızı kart görüp Pancu'nun kaleye geçtiği lig maçında F.Bahçe'yi Kadıköy'de 4-3 yendi. O maçta F.Bahçeliler'i de çok utandıran, insanlıktan nasibini almamış bir grup kendini bilmez, tribüne 'Rıza Efendi, 2 ekmek, 1 süt' yazılı bir bez parçası astı.

TARİH: 15 Mayıs 2011. Trabzonspor'un İstanbul Büyükşehir'i 3-1 yendiği hafta sonundaki maçta ise insanlıktan nasibini almamış diğer bir grup kendini bilmez de akıllarınca Rıza Çalımbay'ı gaza getirecekleri inancıyla aynı çirkin bez parçasında yazanları hatırlatmaya kalktı.

ASGARİ ücretle çalışarak Rıza Çalımbay gibi efendi bir insanı Türk futboluna kazandırmanın onuru yerine çirkin bir pankartla gündeme getirilmeye çalışılan baba Bektaş Çalımbay, 6 yıllık suskunluğunu bozup, Kadıköy'deki çirkinlikle ilgili duygularını ilk kez AKŞAM'a anlattı. Bektaş Çalımbay, 'Üzülmedim desem yalan olur. Ama ne yapalım... Hiç kimseye kızmıyorum. Ne isterlerse yapsınlar' diyerek bir kez daha alicenaplık (büyüklük) gösterdi.

ALIN TERİYLE PARA KAZANDIM
SİVAS'TAN İstanbul'a 1970'de geldiğini anlatan baba Çalımbay, 'İstanbul Tiyatrosu'nda iki yıl çalıştım. Kapısında görevliydim. Geceleri de orada kalıyordum' dedi. Daha sonra çeşitli müteahhitlerin aldığı yol-su işlerinde çalıştığını söyleyen 67 yaşındaki Bektaş Çalımbay, 1 Nisan 1978'de Bebek'teki 'lüks' diye tanımladığı Alp Apartmanı'nda 'apartman görevlisi' olarak çalışmaya başladığını anlattı.

BABA Çalımbay '22 yıl aynı apartmanda çalıştım. Yaklaşık 10 yıl önce de bu apartmandan asgari ücret maaşıyla emekli oldum. Artık başka bir iş de yapmıyorum. İkisi kız, ikisi erkek 4 çocuk babasıyım. En büyükleri Rıza. Alnımın teriyle para kazandım. Herkes alnının teriyle çalışıyor. Benim hayatım da buydu' diye konuştu. 

Tabii ki Sivas'ı tutuyorum!
'Gençliğimden beri Beşiktaşlıyım. Torunlar da dahil hepimiz Beşiktaşlıyız' diyen Baba Bektaş Çalımbay, 'Bugüne kadar deplasmanlar da dahil çok maça gittim. Ancak o pankartın açıldığı maça gitmemiştim. Bugüne kadar da sadece onlar bunu yazdı' diye konuştu.

AKŞAM / NEBAHAT KOÇ