Hatay U17 (17 yaş altı) takımlarından Kırıkhanspor ile Hassaspor arasında oynanan lig maçının 37-0 sonuçlanması üzerine liderliği averajla kaybeden Karayılan Belediyespor, maçta şike olduğu iddiasıyla tahkime gitme kararı aldı.

 

İskenderun Karayılan Belediyespor'un 25 gol averajıyla birinci olduğu grupta kendisine en yakın rakibi Kırıkhanspor'un Hassaspor takımını 37-0 yenerek 37 gol averajı ile liderlik koltuğuna oturduğunu belirten Karayılan Belediyespor Teknik Direktörü Ali Gülmez, "Maçın 37-0 tescil edildiğini bugün öğrendim. U17 maçlarının her yarısı 40'ar dakika oynanıyor. Taç olmadı mı? Aut olmadı mı? Ofsayt, faul olmadı mı? Bunlar olsa, birer dakika oynansa 80 dakika doldurulur. Takım 13-15 gol atsa. Rakip zayıftı oyuncuları eksikmiş diye düşünülebilir. Dünyada eşi görülmemiş bir olay.'' diye konuştu.

 

Hatay'da olması mümkün olmayan bir şey diye devam eden Gülmez, ''Maçta her vurulan top nasıl gol oldu anlayamadık. Bu işte şikenin, şaibenin olduğunu düşünüyorum. Kırıkhan'ın yenmesi normal. Normal bir skorla yense herhangi bir sıkıntı yok. Biz onuncu, on birinci haftaya gelindiğinde 25 gol averajla öndeydik. Hatta statü gereği berabere kaldığımız maçta deplasmanda attığımız golün avantaj olmayacağı statüde yazılıydı. O yüzden 37-0 maçı alarak bizim 12 gol üzerimize çıktılar. Nasıl oluyor da önceki oynadıklarında 3-1 kazandıkları maçı ikinci oynamalarında 37-0 kazanıyorlar? Bunu anlamak mümkün değil. Tahkime gideceğiz, itiraz dilekçemizi verdik" dedi.

 

TOP YUVARLAKTIR AMA BU KADAR DA DEĞİL

 

Futbolcularının bir yıllık emeğinin boşa gittiğini belirten teknik direktör Gülmez, "Yapılan antrenmanların boş olduğunu gördük. Takım olarak hiçbirimizin neşesi kalmadı. Çocukların bir yıl boyunca hayallerini süsleyen şampiyonluğun gittiğini gördük. Artık kalan iki maça da öylesine çıkıp oynayacağız. Tescil edilen maç için de yapılacak bir şey kalmadı. Şike yapılsın diye mi ligler oynatılıyor? Kuvvetli olanlar bu işi götürüyor. Bundan sonrası yetkililere kalmış. Gereğini yapmalarını istiyoruz" diye konuştu.