Karşı Lig Bileşenleri, Kamp Armen direnişine destek vermek amacıyla, “Kamp Armen Yıkılmasın, Ermeni Halkına İade Edilsin”, “Hrant’ın Futbol Oynadığı Yerdeyiz” sloganıyla sahaya çıkıyor.

Karşı Lig Bileşenleri etkinlik duyurusunda şu açıklamaya yer verildi:

''Tuzla Ermeni Yetimhanesi, esas adıyla Kamp Armen, aralarında Hrant Dink ve Eşi Rakel Dink’in de bulunduğu 1500 çocuğun anılarının toplandığı yer. 1962 yılında çocukların emekleriyle kurulan kamp Armen, 1983 yılında "azınlıklar mülk edinemez" diyen devletin baskılarıyla kapatılmış ve Ermeni Protestan Kilisesi Vakfı, bütün yasal işlemleri tamamlayarak satın aldığı malı, eski ‘sahibine’ iade etmek zorunda kalmıştı. Kamp Armen, Hrant’ın tabiriyle ‘Atlantis Uygarlıkları’ yıkılıp yerine lüks konutlar gelecekti.

Ancak buna karşı direniş başladı. Ermeni yetimlerinin emeğiyle yapılmış kampta tekrar yoksul çocukların cıvıldaştığı, toprakla ve hayvan sevgisiyle büyüdüğü bir yaşamı kurmak yani ortak geleceğimizi kurtarmak için direniş. 18 günlük başarılı direnişin sonucunda tapu sahibi olan kişi kamp arazisini Ermeni Vakfına iade etmek zorunda kaldı. Şimdi ise tapunun resmen iade işlemi bekleniyor.

Kamp Armen yıkılmasın, Ermeni halkına iade edilsin talebini destekleyen Karşı Lig olarak devam eden direnişle dayanışmak için 30 Mayıs’ta bir futbol turnuvası düzenliyoruz. Tüm dostlarımızı bekliyoruz.

Yer: Tuzla Belediyesi Mercan Halı Saha Tesisleri (Kamp Armen’in yanında)

Tarih: 30 Mayıs 2015

Saat: 17.00-19.00''

(vivaspor.net)