9 Haziran Cumartesi günü saat:19.00’da Gündoğdu Meydanı’ndan Alsancak Stadı’na doğru yapılacak yürüyüşün çağrısı şöyle:

 

“BÜYÜK TARAFTAR YÜRÜYÜŞÜ” ne DAVET

 

Alsancak Stadı, ülkemiz ve İzmir futbol tarihinin önemli mekanlarındandır. Osmanlı’yı, işgali, kurtuluşu ve Cumhuriyet’i görmüş futbol mabedimizdir… Bu tarihi mekan şimdi, O’na “gayrimenkul” gözüyle bakanlar tarafından oldu bittiyle elimizden alınarak avm-ticaret merkezine dönüştürülmek isteniyor.

 

Yetmiyor, yine kent kimliği ve belleğinde önemli yeri olan, bölgesindeki binlerce İzmir’li çocuğun/ gencin spor yapabildiği tek alan olan Gürsel Aksel Stadı’na da göz dikiliyor.

 

İzmir gibi deprem riski yüksek bu kentin en riskli bölgesinde, 400 bin nüfuslu Konak ilçesinin İzmir Afet ve Acil Durum Eylem Planı ile belirlenmiş 4 çadırkent alanından 3’ü (Alsancak-Atatürk-Gürsel Aksel) yok edilmek isteniyor.

 

Bizler, Alsancak Stadı’na ve Gürsel Aksel Stadı’na gönülden bağlı, yıllarca orada maç izlemiş, sevinçleri ve hüzünleri yaşamış, spor yapmış, binlerce anı biriktirmiş taraftarlar olarak, 9 Haziran Cumartesi günü saat:19.00’da Gündoğdu Meydanı’ndan Alsancak Stadı’na bir “BÜYÜK YÜRÜYÜŞ” gerçekleştireceğiz.

 

Yürüyüş sonunda, yapacağımız basın açıklaması ile görüşlerimizi ve taleplerimizi bir kere daha kamuoyu ile paylaşacağız.

 

İzmir’li hemşehrilerimizi de yürüyüşümüze katılmaya, kentimizin tarihine, belleğine, kimliğine ve can güvenliğine sahip çıkmaya çağırıyoruz.

 

Atkını Al, Formanı Giy Sen De Gel!..

 

ALTAY TARAFTARLARI

ALTINORDU SPOR TARAFTARLARI

BUCASPOR TARAFTARLARI

GÖZTEPE TARAFTARLARI

İZMİRSPOR TARAFTARLARI

E.F.K. DAMLACIKSPOR TARAFTAR GRUBU (KOYU KIRMIZI)

TARAFTAR HAKLARI DERNEĞİ GİRİŞİMİ

 

Bilgi ve iletişim:

www.alsancakstadi.org

0 535 415 44 46

0 553 337 53 35