Alsancak Stadının yıkılması tartışmalarının başladığı ilk günden itibaren “Alsancak Stadı tarihtir yıkılamaz” şiarıyla kentin gündemine müdahil olan taraftarlar eylemlerini kitleselleştiriyor.

 

Mülkiyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı'na ait olan ancak Karşıyaka Örnekköy’de yapılacak yeni bir stadyuma karşılık, mülkiyetinin Maliye Bakanlığı'na devredildiği, Maliye Bakanlığı tarafından ise TOKİ eliyle rant olarak değerlendirileceği bilgileri kamuoyuna yansımasıyla başlayan tartışmalar eyleme dönüştü. Yine Güzelyalı’da ki Göztepe’nin kullandığı Göksel Aksel Stadı’nın da kaldırılması girişimi kent içindeki stadlara ve boş alanlara da sahip çıkan bir girişime dönüştü.

 

Altay taraftarları, Altınordu taraftarları, Bucaspor taraftarları, Göztepe taraftarları, İzmirspor taraftarları, E.F.K Damlacıkspor taraftar grubu (Koyu Kırmızı), Taraftar Hakları Derneği Girişimi çağrısıyla Gündoğdu Meydanı’nda bir araya gelen İzmir takımlarından her renkten binlerce taraftar Alsancak Stadına kadar yürüyüş yaparak stada sahip çıktılar.

 

KAMUSAL ALANLAR ÜZERİNDEKİ RANT HESAPLARINA BİR SON VERİN

Kıbrıs şehitleri Caddesi’ni takip ederek yürüyüş yapan taraftarlar 'Alsancak tarihtir yıkılamaz' 'İzmirli stadı'na sahip çık' gibi sloganları atarak yürüdüler.

 

Alsancak Stadı önünde bir basın açıklaması yapan taraftarlar, “Alsancak Stadı, ülkemiz ve İzmir futbol tarihinin önemli mekanlarındandı. Osmanlı'yı, işgali, kurtuluşu ve Cumhuriyet'i görmüş futbol mabedimizdir... Bu tarihi mekan şimdi, O'na "gayrimenkul" gözüyle bakanlar tarafından oldu bittiyle elimizden alınarak avm-ticaret merkezine dönüştürülmek isteniyor” ifadeleri kullanıldı. Binlerce çocuğun/gencin spor yapabildiği tek alan olan Gürsel Aksel Stadı'na da göz dikildiği belirtilerek, "Kamusal alanlar üzerindeki rant hesaplarına bir son verilmesini istiyoruz” çağrısını yinelediler.

 

Taraftarlar, “stadın yıkılmasını değil mevcut yapısıyla yenilenmesi, ruhuna ve UEFA kriterlerine uygun bir hale getirilmesi” gerekliliğine vurgu yaparak açıklamalarını tamamladılar. (Yurtsuz.net)