Galatasaray Kulübü'nün olağan genel kurulunda Dursun Özbek, açılan 11. sandık sonunda en yakın rakibi Turgay Kıran'a 1573 oy fark atarak, son 4 sandık öncesinde başkanlık seçimini kazanmayı garantiledi.

DURSUN ÖZBEK KİMDİR?

1949 Giresun doğumlu olan Galatasaray’ın başkan adayı, iş adamı Dursun Aydın Özbek, Galatasaray Lisesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi mezunu. Dursun Özbek, otomotiv ve turizm sektöründe etkinlik gösteren bir işadamı. Nippon ve Point Hotelleri'nin sahibi olan Dursun Özbek, 2011 yılında Ünal Aysal’ın yönetim kurulu listesinde yer almıştı. Özbek, daha sonra kendi isteğiyle listeden ayrıldı ve yönetimde yer almadı. Dursun Özbek, 2014 yılında ise Duygun Yarsuvat’ın yönetim kurulunda yer aldı. Özbek, evli ve 2 çocuk babası.

DURSUN AYDIN ÖZBEK’İN VAATLERİ NEYDİ?

Galatasaray'ın yeni başkanı Dursun Aydın Özbek, seçimden önce neler vaat etmişti? İşte Özbek'in vaatleri...

OTEL PROJESİ  

Mecidiyeköy'de eski Ali Sami Yen Stadı'nın yanında bulunan alana Galatasaray adına bir otel inşa etmek için çalışmalar yaptı. Otel inşaatı hızlı bir şekilde başlatıldı. Özbek, Galatasaray'ın otelden yılda en az 5 milyon Dolar kazanacağı vaadini vermişti.

HAMZA HAMZAOĞLU İLE YOLA DEVAM    

Futbol takımında istikrardan yana olan Dursun Özbek, çalışmalarından son derece memnun olduğu Hamza Hamzaoğlu ile yola devam etmeyi düşünüyor. Özbek, Hamzaoğlu'nun takımda kalacağını açıklamıştı.

'İKİ SENEDE DÜZLÜĞE ÇIKACAĞIZ’

Özbek, Galatasaray'ın mali açıdan dar bir dönemde olduğunun hatırlatılması üzerine, "İki sene yeter. Daha da çabuk olabilir. Galatasaraylılar bu borçtan korkmasın. Galatasaray'ın sıkıntısı bölünmüşlüktür." açıklamasında bulunmuştu.

GALATASARAY SATILMIYACAK     

Başkan Özbek, seçilmeden önce Sarı-Kırmızılı takımın Ruslar'a satılacağı dedikodusu üzerine, "Galatasaray'ı kimse satamaz. Kimse de alamaz." demişti.

'SIFIR KAVGA, SIFIR PROBLEM’           

Özbek, Fenerbahçe ile ilişkiler konusunda ise şunları söylemişti:

"G.Saray’da Duygun Hoca’nın bir duruşu var. Sıfır kavga, sıfır problem. Düşmanlık yok rekabet var. Bizim felsefemiz bu. Spor bir yarışma ve şovdur. Müşterek menfaatlerimiz için birlikte çalışacağız ama sahada kıyasıya rekabete devam."

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE ŞAMPİYONLUK      

Çiçeği burnunda başkan, Galatasaray'ın UEFA'da şampiyon olduğunu ve sıra Şampiyonlar Ligi'ne geldiğini belirtmişti. Özbek, başkan olacak kişilerin bu hedefleri amaçlaması gerektiğini ifade etmişti.

(Kaynak: Fanatik)