FIFA Dünya Kupası finallerinde B Grubu'nun ikinci maçında Şili ile Avustralya karşı karşıya geldi. Dünya Kupası B Grubu maçında Şili, Avustralya'yı 3-1 mağlup etti ve gruptan çıkma yolunda İspanya'ya gözdağı verdi.

Maça hızlı başlayan Şili'de ceza sahasının sağ çaprazında topla buluşan Charles Aranguiz, kaleciyi çalımlayarak topu kaleye doğru ortaladı. Çıkan karambolde top Alexis Sanchez'in önüne düştü ve Şilili golcü düzgün bir vuruşla 12. dakikada fileleri havalandırdı.

Golün ardından temposunu düşürmeyen Şili, 14. dakikada farkı ikiye çıkardı. Sanchez'in pasında topla buluşan Jorge Valdivia, ceza sahası çizgisinden sert vurdu ve skoru 2-0 yaptı.

Hücuma daha çok çıkan Avustralya, aradığı golü 35. dakikada buldu. Sağ kanattan Ivan Franjic'in ortasına iyi yükselen Tim Cahill, topu filelerle buluşturarak skoru 2-1'e getirdi.

Maçın geri kalanında oyunun kontrolünü elinde tutan Şili, ikinci yarının uzatma dakikalarında 3'üncü golünü buldu. Mauricio Pinilla'nın uzaktan şutunda top kaleciden dönerken, pozisyonu iyi takip eden Jean Beausejour, düzgün bir vuruşla takımının üçüncü golünü attı: 3-1

Maçın geri kalanında gol olmayınca Şili, gruptaki ilk maçında Avustralya'yı 3-1 yendi. Şili, sahadan 3-1'lik galibiyetle ayrılarak, Dünya Kupası'na 3 puanla başladı ve B Grubu'nda Hollanda ile liderliği paylaştı.