Geçtiğimiz günlerde Cihangir'de gökkuşağı renklerine boyanan merdivenlerin bir gecede griye boyanmasının ardından birçok kentte merdiven boyama eylemi yapıldı. Halaskargazi Caddesi'ni kesen Şafak Sokak’ın girişinde bulunan merdivenler önce gökkuşağı renklerine boyandı. Ancak Çarşamba gecesi kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce merdivenler bordo-mavi renklere boyandı.

2 gün sonra ise merdivenler gençler tarafından siyaha boyandı.  Önceki gece de Şişli Belediyesi ekipleri, merdivenleri sarı, kırmızı, gümüş ve beyaz renklere boyadı.

Merdivenler Gazeteci Hrant Dink'in öldürüldüğü yerin yaklaşık 5 metre yakınında bulunuyordu. Dink'in katili Ogün Samast'ın Trabzonlu olması ve Agos Gazetesi'nin yan tarafındaki merdivenlerin Trabzonspor'un renklerine boyanması "Merdivenleri kim boyadı?" sorusunu akıllara getirmişti.

O merdivenlerin bordo maviye boyanması ve verilen mesajın cinayetle alakalı olduğu gündeme gelmesi Trabzonlular’ı derinden sarstı.

Trabzon Fikir Kulübü üyesi bir grup, yaşanan tartışmaların Trabzon ve Trabzonspor’un üzerinden yapılması nedeniyle yaşadıkları üzüntüleri dile getirmek amacıyla Agos Gazetesi’ni ziyaret etti.

“HRANT DİNK TRABZONSPORLULARIN KARDEŞİDİR”

Trabzon Fikir Kulübü Başkanı Yavuz Saltık “Hrant Dink kardeşimizin katlinin, Trabzon şehri ve Trabzonspor ile yan yana ifade edilmesi, o acı günden beri yüreğimizi acıtan bir yarayken, gönül verdiğimiz bordo mavili renklerimiz yeni ve çirkin bir provokasyona alet edilmeye çalışılmaktadır. Hrant Dink bu ülkenin mücevheri ve Trabzonsporluların kardeşidir” dedi.

Trabzon ve Trabzonspor renklerinin provakasyona alet edilmek istendiğini ifade eden Saltık Merdivenleri bordo mavi renklere boyayanların bir an önce bulunmasını istediklerini belirtti.

“BU OYUNU BOZACAĞIZ”

Yavuz Saltık “Bu ve benzeri provakatif girişimlerin ulusal ve uluslararası planlayıcılarının Trabzon şehrini ve insanını hedef seçmesine asla boyun eğmeyeceğiz. Asla bu kimliği kabullenmeyeceğiz, kardeşlik kültürüne inancımızla bu oyunu bozacağız” diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından grup üyeleri üzüntülerini dile getirmek için Agos Gazetesi’ni ziyaret ederek Genel Yayın Yönetmeni Yardımcısı Karin Karakaşlı ile görüştü.