Hasan Cemal, T24'teki köşesinde, Galatasaray ile yolları ayrılan Fatih Terim'i yazdı. Yazısında Galatasaray yönetimini eleştiren Cemal, Fatih Hoca kararının hata olduğunu belirterek, bunun ‘kurumlaşma değil şahsileşme’ yolunda bir adım olduğunu söyledi.

Cemal, "Fatih Terim gibi bir hocayla, kariyeri başarılarla dolu damardan bir Galatasaraylı’yla yolları böyle ayırmak hiç yakışmadı! Soruyorum; hoca değiştirilecekse hangi akla hizmet beklediniz? Sezon başladıktan sonraki bir değişikliğin oyuncular üstündeki olumsuz etkilerini ne kadar hesap ettiniz?" diye sordu.

Cemal, Galatasaray'ın sezon başındaki başarılı çizgisine dikkati çektiği yazısında, "Hazırlık maçları yap. Londra’da Arsenal’i, Porto’yu yen, kupa kaldır. Kayseri’de Fenerbahçe’yi geç, Süper Kupa’yı kaldır. Yeni transferler yap. Sonra da ligin daha 5. haftasında hocayı değiştir!" dedi ve "Haydaaa demezler mi?" diye de belirtti.

'KURUMLAŞMA DEĞİL, ŞAHSİLEŞME'

Cemal devamla şunları söyledi:

"Ünal Aysal yönetiminin bu kararında ben de fazla bir mantık, fazla bir rasyonalite göremiyorum… Para kazandıran başarılı bir şirket yönetimiyle, Galatasaray’da futbol yönetimi birbirinden çok farklı iki alan. Bu ikisi eğer karıştırılırsa, Aziz Yıldırım örneğindeki gibi, kurumlaşma değil şahsileşme yaşanır.

Dileğim, elbette Galatasaray’ın inişe geçmemesi ve bu yıl dördüncü yıldızı takmasıdır; Fatih Hoca’nın da Milli Takım'da başarılarını devam ettirmesidir."