Uzun zamandır sessizliğini koruyan, babası “FETÖ” iddiası ile tutuklanan, kendisi de aranan ünlü futbolcu Hakan Şükür twitter hesabından açıklamalarda bulundu.
 
Bir dönem Ak Parti’den milletvekili de olan ve yurtdışında bulunan Hakan Şükür, “Tamamen başka dünyanın insanları olan ailemin hiçbir ferdinin bahsi geçen Fetö ile hiçbir bağı yok. Bunu kime sorsanız bilir. Bahsi geçen harekete tamamen karşı olan biri olan ağır şeker hastası Babam, şu anda tutuklu Ve Hukuken bir şey yapamıyoruz” dedi.
 
Fethullah Gülen Grubu’na yakınlığı ile tanınan Hakan Şükür’ün “Seçilmiş Cumhurbaşkanı'na  Hükümetine, Demokrasimize yapılan hain teşebbüsü Lanetliyor, Şehitlerimize Rahmet diliyorum” dediği açıklamalarının tamamı şöyle:
 
1-Değerli dostlar,yaşadıklarım,hakkımda söylenenler ve yapılanları hiç hakketmiyor ve çok üzülüyorum.
 
2-Vatan,Bayrak,Millet,Türkçe'mizin,
Milli ve manevi değerlerimizin
Dünya'ya anlatılması konusunda ++
 
3-birçok devlet büyüğü,sanatçı
Siyasetçi ve sporcu gibi sempati duyduğumuz günler yaşadık.
Hangimiz bu duyguda değildi ki?
 
4-Bugün ise bir çok yetkili ve makam sahiplerinin yıllardır farkına varamadığı devlete sızmış bir örgütten bahsediliyor.++
 
5-Biz ise sadece anlam veremediğimiz bir sürecin yargısız infaz kısmını yaşıyoruz.++
 
6-Bir sporcu olarak, Kimi tanırsınız,
neyini bilebilirsiniz neresinde olabilirsiniz ki yaşananların ?
 
7-Bütün herşeyin hukuki ve yasal olduğu anlarda yaptığınız bir hayrın,söylediğiniz bir sözün,bugün suç olabileceğini Nasıl bilebiliriz ki..
 
8-Ailemden öğrendiğim tek şey "Yetebildiğin heryere yardıma koş gönlüne huzur biriktir"sözü olmuştur her daim.
 
9-Şeffaf yaşadım,böyle yaptım,iyilik düşündüm.Herzaman Yasal olan,halka açık olan ve ihtiyacı olan heryere herkese yardım etmeye çalıştım.
 
10-Bazen Doğu da ki kardeşime,bazen mahallemde ki komşuma bazen de bana söylenen, desteğe ihtiyacı olana kimliğine bakmadan yardım ettim.
 
11-İçimde her zaman bu duygu vardı ve hep huzurluydum.Ne Zaman ki siyasete girdim ki bana göre değildi siyaset,bu duygum hep devam etti.
 
12-Yapamadım,beceremedim belki de..Bir sporcu olarak kıramadım kimseyi,ve evet dedim makama ihtiyacı olmadan bu teklife..
 
13-Keşke demiyorum hiçbir zaman,ama konumumu haksızlığa kullanmadım,hak yerim duygusu ile ailem dahil kimseye ihtimas geçmedim.
 
14-Hep aktif sporcu kalamıyor insan,bazen iyi niyetinizin kurbanı oluyorsunuz,kimseye hayır diyememek. hatanız oluyor işte.
 
15-Bunları niye yazıyorsun diyebilir,
ağır şeyler söyleyebilirsiniz bana belki ama,ne bileyim,içimden sizlerle paylaşmak geldi işte..
 
16-Sevdiklerimden uzak,herkesin hakkımda ağır ithamlarda bulunduğu bir ortamda++
 
17-Susmayı tercih ettim ortamın karanlığında. Keşke bana söz hakkı verilseydi de sizlerle dertleşebilseydim.
 
18- Çocukluğumdan beri Hayatım mücadele ile geçti.Bazı şeyler yaşamak gerekirmiş hayatı ve başkalarını da anlayabilmek için.
 
19-Yaşadıklarından sorumlu olmadığım halde,yaşadıklarımın hayatı daha iyi anlamamı sağladığını söyleyebilirim rahatlıkla.
 
20-Öyle bazısının anlattığı gibi kimsenin dizinin dibinde,kimsenin dediğini yapan biri değilim.O yüzden  hata yapıyor,duygusal davranıyorum
 
21-İnanın Kanser tedavisinden yeni çıkmış Annem başta ,Kardeşlerim,Eşim ve çocuklarım ile ağır şeker hastası  tutuklu Babam'a çok üzülüyoruz
 
22-Tamamen başka dünyanın insanları olan Ailemin hiçbir ferdinin bahsi geçen Fetö ile hiçbir bağı yok.Bunu kime sorsanız bilir.
 
23-Bahsi geçen harekete tamamen karşı olan biri olan ağır şeker hastası Babam, şu anda tutuklu Ve Hukuken birşey yapamıyoruz.
 
24-Tüm kalbimle söylüyorum bir çok sporcu arkadaşımın dediği gibi bizler de ++
 
25-Geçmişte milli ve manevi Türkçemizin tanıtımı ve Bayrağımızın Dünya da dalgalandırılması  çerçevesinde sempati duyduğumuz bu hareketin,++
 
26-Bugüne bakan ortada ki iddiaları bilebilmemizin imkansız.Ortada  ki iddiaların kabul edilebilir yanı kesinlikle yok ve olamaz..
 
27-İddialar karşısında,şaşkın ve bi o kadar da üzgünüm.Umarım suçun şahsiliği ve hukuk kuralları işler..
 
28- Yıllarını Ülkesine hizmet için vermiş,Ülkesini her alanda tanıtmış,Bayrağını dalgalandırmış bir sporcu olarak.Bu durumu yaşamak çok zor.
 
29-Ben içimden geçenleri söyledim.
Kim ne yaptıysa cezasını çeksin inşallah..
 
30-Kalbini kırdıklarım varsa hepsinden özür diliyor,haklarını helal etmelerini istiyorum.
 
31-Faydası olacaksa,Yakında Ülkemde son dönemlerde yaşananlarla ilgili vicdanen duygu ve düşüncelerimi sizlerle zaman zaman paylaşacağım.
 
32-Tekrar Seçilmiş Cumhurbaşkanı'na  Hükümetine,Demokrasimize yapılan hain teşebbüsü Lanetliyor,Şehitlerimize Rahmet diliyorum.
 
33-Ülkemi,Bayrağımı,Milletimi çok sevdiğimi ve Nasıl temsil ettiğimi söylememe gerek olmadığını düşünüyor,+++
 
Canım Ülkemin toplumsal barış ile huzura kavuşmasını diliyorum.
Allah Devletimi,Ülkemi,Milletimi korusun.Amin..