G.Saray'ın dün Juventus önüne 21.45'te çıktığı 'Devler Ligi'nde ya tamam ya devam' niteliği taşıyan maç, yaklaşık 10 dakika içinde tüm sahayı kaplayan kar nedeniyle bugüne ertelendi...

Meteorolojinin dün İstanbul'da yoğun kar yağışı olacağına dair bilgisi vardı. Kentin çeşitli yerlerinde yoğun olmamakla birlikte başlayan kar yağışı Avrupa Yakası'nda tam da mücadelenin ilk yarısı oynandığında şiddetini artırdı.

Mücadelenin 23. dakikasında TT Arena'nın zemini yemyeşildi. 1 dakika sonrasında ise saha yavaş yavaş beyazlamaya başladı. 2 dakika sonra ise oyun durduğunda Drogba'nın şikayeti üzerine turuncu topa geçildi. 31’de gösterdiğinde ise karşılaşmayı yöneten hakem Pedro Proença oyunu durdurdu ve sahanın çizgilerinin temizlenmesini istedi.

Futbolcuları soyunma odasına gönderen Portekizli hakem ilk önce mücadeleye 20 dakika ara verildiğini belirtti. Bu sürede çizgiler temizlense de yoğun yağışın devam etmesinin sporcu sağlığını tehdit edeceğini ve sahanın sürekli temizlenmesi gerekeceğini öngören Proença maçı erteledi.

SAAT PAZARLIĞI

UEFA yetkilisi Amanuel Abate erteleme kararı için "Maçın ertelenmesinin sebebi, hakemin kaptanlar ve teknik heyetlerle yapılan toplantının ardından sahadaki oyuncuların sağlığından endişe etmesidir. Biz de bu konuşmanın ardından maçın tatil edilmesine karar verdik" derken, G.Saray Basın Sözcüsü Şükrü Ergün ise şu açıklamayı yaptı:

"Isıtma sisteminde bir sorun yok. Ancak hakem maçı oyuncu sağlığı için tatil etti. Kar dolu şeklinde yağdığı için sahadaki oyuncuların sakatlanmasından endişe etti hakem. Erteleme bu nedenle oldu. Maç yarın (bugün) kaldığı yer olan 33. dakikadan itibaren oynanacak."

Daha sonra G.Saraylılar ile UEFA'lı yetkililer arasında kıran kırana bir pazarlık yaşandı. UEFA ilk başta resmi internet sitesinden maçın bugün saat 14.00'te kaldığı yerden oynanacağını açıklarken, sarı-kırmızılılar ise o saate kadar sahanın zeminini yetişmeyeceğini ifade ederek saatin daha ileriye alınmasını istedi. Ayrıca emniyetten de saat 14.00'te güvenlik önlemlerinin alınamayacağı vurgulandı. Ancak UEFA bugün revize edilebileceği ihtimali ile maçın başlama saatini 15.00 olarak duyurdu.

'JUVE DE 15.00’TE OYNANSIN İSTEDİ’

G.Saray CEO'su Lütfi Arıboğan, maçın 15.00'te oynatılmasının hem kendilerini hem de Juventus'un isteği olduğunu söyledi: "2 kulüp olarak saat 15.00'i tercih etmiştik ama UEFA ısrarla oyuncularının maçın saatine kadar en iyi şekilde dinlemebilmesi için 14.00'ü tercih etti."

Arıboğan sonraki açıklamasında ise UEFA'nın kararını 15.00 olarak değiştirdiğini ifade etti.

AYSAL: YAZIK OLDU, ÇOK GÜZEL OYNUYORDUK

Kar nedeniyle maçın ertelenmesi TT Arena'yı dolduran binlerce G.Saray taraftarı kadar başkan Ünal Aysal'ı da üzdü. Sarı-kırmızılıların 1 numarasının, kulübün basın sözcüsü Şükrü Ergün'le yaptığı görüşmede, "Maçın ertelenmesi yazık oldu. Takım da çok iyi oynuyordu" dediği öğrenildi.