29 Ocak 2012 tarihinde oynanan Karşıyaka-Göztepe futbol karşılamasının ardından, kolluk güçlerinin Göztepe taraftarlarına uyguladığı orantısız şiddet karşısında savcılığa suç duyurusunda bulunan Göztepe taraftarlarının hak ve adalet mücadelesi sonuç vermeye başladı.

 

Çağdaş Hukukçular Derneği İzmir Şubesi'nin İçişleri Bakanlığına, Emniyet Genel Müdürlüğü ve İzmir Emniyet Müdürlüğü dağıtımlı olarak yazmış olduğu yazıya verilen yanıtta, iddialarla ilgili olarak bazı emniyet görevlileri hakkında disiplin yönünden işlem başlatılmış olduğu belirtildi.

 

Ayrıca, Göztepe taraftarları adına hazırlanan bir dosya da Başbakanlık, İçişleri Bakanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı'na gönderildi. Konu ile ilgili olarak, iletilen yanıt yazısında da, "iddialarınız ile ilgili olarak Müdürlüğümüzce disiplin yönünden işlem başlatılmış olup, ayrıca konu ile ilgili olarak adli yönden İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca da soruşturma başlatılmıştı." ifadeleri yer almakta.

 

29 Ocak 2012 Pazar günü İzmir Atatürk Stadı’nda oynanan ve en önemli derbilerden biri olarak bilinen Karşıyaka-Göztepe maçında, Göztepeli taraftarın yaklaşık 7 saat stat içinde ablukaya alınması, buna yönelik itirazlara ise polisin orantısız güç kullanması uzun süre tartışılmıştı.

 

Göztepe taraftarları, İzmir derbisinde çıkan olaylarda sorumluluğu bulunan kolluk güçleri hakkında da 3 Şubat 2012 tarihinde suç duyurusunda bulunmuş ve basın açıklaması yapmıştı. Göztepe taraftarları, karşılaşmada görevli güvenlik güçleri misafir takım Göztepe'nin taraftarlarına yönelik çok sert ve keyfi uygulamalarda bulunduğunu, polisin, çoğu toplumsal olayda olduğu gibi Göztepe maçında da dayak, küfür ve benzeri şiddete başvurması yetmezmiş gibi 82 kişiyi de gözaltına aldığını belirten bir bildiri yayımlamışlardı.

 

DEMOKRAT HABER