Bu sezon Milan ile Inter arasında oynanan Milano derbisinde eski Interli yeni Milanlı Mario Balotelli'ye muz fırlatan Inter taraftarı Tottenham maçında da benzer bir ırkçı tutum sergiledi.

ŞİŞME MUZ SALLADILAR

Tottenham'ın 4-1 yenilmesine rağmen çeyrek final biletini cebine koyduğu zafer gecesine ırkçı eylemler gölge düşürdü. Takımları Inter'i desteklemek adına Giuseppe Meazza'da yerini alan taraftar, İngiliz ekibinde forma giyen siyah futbolcular aleyhine maç boyuncu şişme muz salladılar.

Maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında konu ile ilgili görüşlerini dile getiren Tottenham'ın teknik patronu Andres Villas Boas, "Maç boyunca yapılan tezahüratların farkındaydık, UEFA artık bu konu ile ilgili bir yaptırım uygulamalı," dedi.

Bu konunun çok hassas olduğunun altını çizen İngiliz çalıştırıcı, "Inter için çok zor bir durum. Bu tarz olaylar daha öncede yaşandı bunlar maçı etkilemez fakat yine de bu tarz olayların önüne geçilmeli ve tekrar yaşanmasından kaçınılmalı" şeklinde konuştu.

BALOTELLİ'YE DE MUZLA IRKÇILIK YAPMIŞLARDI

Inter taraftarı aynı muzları daha önce Milano derbisinde Milan forması giyen Balotelli'nin aleyhine kullanmıştı. Alınan bilgilere göre taraftarlar bu muzları, maç öncesinde stat çevresinde kolaylıkla temin edebiliyor.

TOTTENHAM İÇİN İLK DEĞİL

Tottenham için bu durum aslında ilk sayılmaz. Premier League temcilsici İtalyan takımlarına karşı aynı durum ile grup mücadelelerinde yüz yüze gelmişti. UEFA Avrupa Ligi J grubu maçları kapsamında İtalyan temsilcisi Lazio ile 2 kez karşı karşıya gelen Tottenham, her iki maçta da aynı ırkçı davranışlara maruz kalmış ve Lazio kulübü her iki maçta karıştığı taraftar olayları yüzünden ceza almıştı.

TURU GETİREN GOL ADEBAYOR'DAN

Bu arada Tottenham’a turu getiren golü, takımın ırkçılığa maruz kalan siyah oyuncularından Emmanuel Adebayor attı.