Gençlerbirliği futbolcuları, teknik ekip ve Başkan Cavcav, yeni vizyona giren ve büyük ilgi gören "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filmini, oyuncuları Erdal Beşikçioğlu, Berkan Şal ve Fatih Artman ile izledi.

Gençlerbirliği futbolcuları, teknik direktör Mehmet Özdilek ve ekibi ile Başkan İlhan Cavcav, "Behzat Ç. Ankara Yanıyor" filmini, oyuncular Erdal Beşikçioğlu, Berkan Şal ve Fatih Artman ile izledi.

Filmin oyuncuları, teknik ekip, futbolcular ve İlhan Cavcav’a, CEPA Alışveriş Merkezi’ndeki sinema salonuna girişlerinde vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi ve fotoğraf çektirmek için adeta yarıştı.

"Behzat Ç. Ankara Yanıyor"un gösterimi öncesine basına Erdal Beşikçioğlu’nun kulübe üye olduğunu bildiren ve rozetini takan Cavcav, espriyle külip yöneticilerine, Beşikçioğlu’nun aidatlarını ödememesi ve maçlara gelmemesi durumunda "cezalandırılması" talimatını verdi.

Beşikçioğlu’nun Cavcav ailesinin damadı olduğunu belirten İlhan Cavcav, "Ülkeye sanatıyla hizmet eden Behzat Ç.’yi üye yapmaktan camia olarak gurur duyduklarını" ifade etti.

Erdal Beşikçioğlu da Gençlerbirliği’nin kendisinde yerinin başka olduğuna değinerek, "Behzat Ç.’nin de Gençlerbirliği ile örtüşmesi bana büyük keyif verdi" dedi.

Gençlerbirliği alt yapısının değerini vurgulayarak, Cavcav’ın eğitime çok önem veren bir insan olduğunu aktaran Beşikçioğlu, başkan için "efsane" ifadesini kullandı.

Teknik direktör Mehmet Özdilek ise Erdal Beşikçioğlu’nun üye yapılarak, kulüp rozeti takılmasına ilişkin şunları söyledi:

"Behzat Ç. görsel anlamda önemli. Ancak daha önemlisi gönlündeki Gençlerbirliği sevgisinin çok yüksek olması. Gençlerbirliği’nin önemli görsel figürlerinden biri. Dizinin Ankara’da çekilmesi de insanların bakış açısını etkiledi. Buraya gelmeden maçları seyrederken Erdal Beyi tribünde görüyorduk. Onun orada olması işi daha renkli hale getiriyor. Mutlu gününde kendisiyle olmak istedik ama bu burada kalmayacak. Elbirliğiyle Gençlerbirliği’ni iyi yerlere getireceğiz."

FİLMİ BEKLERKEN

Alışveriş merkezinde bulunanlar Gençlerbirliği futbolcuları, Mehmet Özdilek ve filmin oyuncularıyla gösterim öncesinde fotoğraf çektirdi.

Beşikçioğlu, Gençlerbirliği’nin Trabzonspor ile oynadığı karşılamayı izlerken, ilk yarıda kırmızı-siyahlı ekibin 1 gol bulması durumunda maçı da kazanacağını iddia ettiğini söyledi.

Ne kadar olduğu açıklanmayan üyelik aidatı bedeli, İlhan Cavcav ve Beşikçioğlu arasında espri konusu da oldu.

Futbolculardan Deniz Naki, AA mikrofonuyla türkü performansı sergilerken, takımın deneyimli oyuncularından Sedat Bayrak ile film hakkında röportaj da yaptı.

Takım kaptanı kaleci Ramazan, "Behzat Ç" ile ilgili düşünceleri ifade etmesinin ardından, AA muhabirinin sorusu üzerine, kırmızı-siyahlı taraftarların maçlarda kendisine "Başbakan" diye tezahürat yapmasının hoşuna gittiğini dile getirdi.

Zorunlu tutulmamalarına karşın başkent ekibinin yabancı futbolcularının da takımla birlikte olarak, filmi izlemeyi tercih ettikleri öğrenildi. (medyatava)