Spor Toto Süper Lig'de ve Ziraat Türkiye Kupası'nda geçtiğimiz sezon şampiyonluğa ulaşan ve 2015-2016 sezonuna TFF Süper Kupa zaferiyle başlayan Galatasaray, ligin ilk haftasında, Sergen Yalçın'ın çalıştırdığı Medicana Sivasspor'a konuk oldu. Sivas 4 Eylül Stadı'nda oynanan ve hakem Barış Şimşek'in düdük çaldığı karşılaşma 2-2'lik beraberlikle sonuçlandı.

Sarı kırmızılılar, Spor Toto Süper Lig'de Hasan Doğan Sezonu'na istediği başlangıcı yapamadı. Aslan, geçen sezon şampiyonlukta büyük pay sahibi olan Fernando Muslera'nın büyük hatasıyla ilk yarıyı 1-0 yenik durumda kapattı. İkinci yarıda, yeni transferlerden Bilal Kısa'nın sebep olduğu penaltıyla fark ikiye çıktı. Aatif Chahechouhe'nun bu gollerine 60'ta Burak Yılmaz ve 81'de Lukas Podolski yanıt verdi.

Galatasaray'ın karşılaşmaya Süper Kupa maçındaki 11'iyle çıkması beklenirken teknik direktör Hamza Hamzaoğlu'ndan bir sürpriz geldi. Hamzaoğlu, maçtan bir gün önce, West Ham United'ın teklif yaptığı iddia edilen Burak Yılmaz'ı 11'de başlatmadı. Başarılı çalıştırıcı maçtan önce yaptığı açıklamada bu kararının tamamen teknik olduğunu ve West Ham United iddialarıyla ilgisi olmadığını belirtti.

Galatasaray'da Burak Yılmaz'ın yerine Olcan Adın ilk 11'de başlarken, en uçta Lukas Podolski görev aldı. (NTV)