Spor Toto Süper Lig'in 4. haftasının açılış maçında Galatasaray, sahasında konuk ettiği Sivasspor'u Chedjou ve Burak Yılmaz'ın golleriyle 2-1 mağlup etti. Telekom Arena'daki karşılaşmayı hakem Volkan Bayarslan yönetti.

Takımlar şu ilk 11'lerle sahaya çıktı:

GALATASARAY: Muslera - Chedjou, Felipe Melo, Semih Kaya - Veysel, Selçuk, Dzemaili, Tarık - Wesley Sneijder - Olcan, Burak Yılmaz

SİVASSPOR: Ertuğrul, Cicinho, Da Costa, Ümit, Ziya, İbrahim Toraman, Burhan, Kadir, Adem, Aatıf, Utaka

Türk Telekom Arena'da karşılaşmaya etkili başlayan taraf Sivasspor oldu. Konuk ekip henüz 2. dakikada Utaka ile mutlak bir pozisyondan yararlanamadı. Maçın başında kalesinde tehlikeye yaşayan Galatasaray'ın rakibine cevabı gecikmedi. Burak Yılmaz'ın pasında topla buluşan Dzemaili'nin vuruşu az farkla dışarı gitti.

Oldukça tempolu başlayan karşılaşmada iki takım da bol bol pozisyona girmeyi başardı. Özellikle Utaka ile etkili olan Sivasspor kontra ataklarla Galatasaray kalesinde golü aradı.

15. dakikadan itibaren oyuna ağırlığını koymaya başlayan sarı-kırmızılılar, Sivasspor kalesinde de golü aramaya başladı. Organize ataklarla rakip alanda etkili olan Galatasaray aradığı golü Chedjou ile buldu.

GOL 19. DK (CHEDJOU): Olcan'ın ceza alanına ortasında penaltı noktasının sol tarafında bulunan Chedjou topa çok iyi yükselerek kafa vuruşunu yaptı ve golünü attı: 1-0

İlk 10 dakikada kalesinde üç pozisyon birden gören daha sonrasında Chedjou'nun golüyle öz güveni yerine sarı-kırmızılılar'da goller arka arkaya gelmeye başladı. Galatasaray'da bu kez sahneye çıkan isim Burak Yılmaz oldu.

GOL 32. DK (BURAK): Penaltı vuruşunda topun başına geçen Burak, ilk şutunda kaleci Ertuğrul'u geçemedi ancak seken topa dokunarak golü yapmayı başardı: 2-0

İlk yarının kalan dakikalarında başka gol sesi çıkmayınca Galatasaray soyunma odasına 2-0 önde gitti.

VEYSEL HASTANEYE KALDIRILDI

Galatasaray ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Veysel Sarı'nın yerine Hakan Balta oyuna dahil oldu. Maçın ilk yarısında başına darbe alan Veysel, tedbir amaçlı hastaneye kaldırıldı.

Sarı-kırmızılılar ikinci yarıda da baskılı oyunu devam ettirdi. Üst üste pozisyonlara giren Galatasaraylı futbolcular, fırsatları değerlendiremedi. Kontra ataklarla farkı azaltmaya çalışan Sivasspor ise Chrisantus ile aradığı golü buldu.

GOL 70. DK (CHRISANTUS): İyi paslarla rakip ceza alanına kadar giden Sivasspor'da Cicinho'nun ortasında Chrisantus'un gelişine vuruşunda top ağlarla buluştu: 2-1.

Chrisantus'un golü sonrası öz güvenleri yerine gelen Sivassporlu futbolcular bu sefer beraberlik için sarı-kırmızılıların kalesine yüklenmeye devam etti.

Prandelli 77. dakikada ikinci oyuncu değişikliğini gerçekleştirdi. Olcan'ı oyundan alan İtalyan teknik adam, Hamit Altıntop'u sahaya sürdü.

Maçın son bölümlerinde baskısını iyice arttıran Sivasspor beraberliği yakalamayı başaramadı.

90 dakikanın sonunda TT Arena'da gülen taraf 2-1'lik skorla Galatasaray oldu.

Sarı-Kırmızılı taraftarlar, takımlarının Süper Lig'in 4. haftasında Sivasspor ile yaptığı maça ilgi göstermedi.

Passolig uygulamasının başlamasından bu zamana kadar 78 bin kart satın sarı-kırmızılı taraftarlar, ligin 4. haftasındaki Sivasspor maçında tribünleri boş bırakırken, maçı yaklaşık  20 bine yakın seyirci izledi. (NTVspor, Ajanslar)