Başbakan Yıldırım, dün akşam oynanan müsabakada Galatasaray tribünlerinde açılan pankartla ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdi.

Başbakanlık kaynakları tarafından yapılan açıklamada Başbakan Binali Yıldırım'ın Galatasaray-Fenerbahçe arasında dün akşam oynanan maçta, Galatasaray tribünlerinde açılan pankart ile ilgili soruşturma açılması yönünde talimat verdiği bildirildi

Galatasaray'ın taraftar grubu ultrAslan, Türk Telekom Arena'da yaptıkları 'Rocky Balboa' koreografisiyle ilgili 'FETÖ' iddialarına, "Aylardır çalışmaları süren bir tribün şovunun, birkaç gün öncesinde konuşan, takip etmediğimiz bir 'şarlatanın' sözleriyle bağdaştırılma çabası kardeşlerimizin emeklerine saygısızlık olduğu gibi Türk halkının aklıyla alay etmekten başka bir şey değildir" ifadesini içeren bir açıklamayla yanıt vermişti.

GALATASARAY'DAN AÇIKLAMA

Galatasaray taraftarlarının Fenerbahçe derbisinde yaptığı koreografi hakkında çıkan iddialar üzerine Sarı-Kırmızılı kulübün resmi internet sitesinden açıklama geldi.

İşte Galatasaray’ın açıklaması:

Galatasaray taraftarı; kurucumuz Ali Sami Yen'den Metin Oktay'a; Gündüz Kılıç'tan Greame Souness'a; Avrupa'nın yeniden fethinin resmedildiği Fatih Sultan Mehmet'ten Aslan karakterine, Fatih Terim'den Setrak Dede'ye; Godfather'dan Fred Çakmaktaş'a kadar uzanan ve tüm dünyaya örnek olan koreografiler zincirine bir yenisini 22 Ekim 2017 Pazar günü oynanan Fenerbahçe derbisinde ekledi... Her zaman olduğu gibi gerekli tüm resmi makamlardan onay alınarak Türk Telekom Stadyumu bir görsel şölene daha tanıklık etti.