Galatasaray Spor Kulübü, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından kulüp hakkında yapılan ‘cemaat’ haberleri ve köşe yazılarına ilişkin açıklamada bulundu.

Galatasaray resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada, iddialara şöyle yanıt verildi:

"Sporun birleştirici ruhundan nasibini almamış bazı kesimlerin yaptığı açıklamalar ve basındaki kiralık kalemlerine yazdırdıkları yazılar vasıtasıyla, ortalıktaki toz dumandan faydalanıp kendilerini aklama, Türk sporuna nifak sokma çabasına girdiklerini üzülerek izliyoruz.

"Herkes şunu bilmelidir ki Galatasaray camiası, Türkiye’de demokrasinin fitilini ateşlemiş fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür köklere sahiptir. Geleceğini akılla, bilimle inşa etmeyi şiar edinmiş ülkemizin en büyük sivil toplum örgütüdür. Her daim demokrasinin ve halkın kayıtsız şartsız egemenliğinin yanında olmuş, hiç batmayan bir ilim ve irfan güneşidir. Ve tarih sayfaları, güneşi balçıkla sıvamaya çalışan acizlerin yenilgileriyle doludur. Öyle olmaya da devam edecektir."

BÜLENT KORKMAZ’DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Galatasaray’ın efsane kaptanı teknik direktör Bülent Korkmaz da, futbolculuk döneminde ‘FETÖ’nün sohbetlerine gittiği iddialarını reddederek sert bir açıklama yayınladı.

“Atatürkçü ve demokrat bir kimliğe sahip olduğunu” dile getiren Korkmaz, ‘FETÖ’ iddialarını ortaya atanlara karşı hukuki hakkını kullanacağını ifade etti.